dilluns, 10 de febrer del 2014

Suïcidi professional , les reformes iniciades pel Govern per imposar als guàrdies civils la normativa militar ( el Règim disciplinari de les FAS i el Codi Penal militar ) , que suposen una amenaça real en drets tan bàsics com els de llibertat d'expressió , reunió , manifestació , associació professional , i per si faltava poc , tornant a temps passats que semblaven superats , fins a la possible privació de llibertat en presons militars , per meres faltes laborals .






El dia 06 de febrer, s'ha reunit el Comitè Confederal d'AUGC , en sessió ordinària , on es van abordar les qüestions d'interès, que a continuació es detallen :
I. - MODIFICACIONS LEGISLATIVES I REGLAMENTÀRIES .
Les reformes iniciades pel Govern per imposar als guàrdies civils la normativa militar ( el Règim disciplinari de les FAS i el Codi Penal militar ) suposen una amenaça real per als guàrdies civils , en drets tan bàsics com els de llibertat d'expressió , reunió , manifestació , associació professional , i per si faltava poc , tornant a temps passats que semblaven superats , fins a la possible privació de llibertat en presons militars , per meres faltes laborals , que a la llarga i indefectiblement comporta , com vam comprovar en la majoria dels afectats , el seu suïcidi professional .
I això recau sobre els integrants del cos policial que segueix ostentant , entre aquests i altres lamentables rècords , el que suporta pitjors condicions retributives i laborals .
Per això , AUGC està demanant unes millores més que justificades , en els grups de treball que actualment s'estan desenvolupant en el Consell de la Guàrdia Civil , perquè la modificació de les ordres generals de jornada laboral i productivitat , suposen un veritable avenç en aquestes qüestions . El que d'entrada vol dir , que es reconegui d'una vegada , la compensació pel treball realitzat en horari nocturn i festiu -els anomenats índexs correctors - . Així ho hem demanat . I si aquesta qüestió no es resol per part de l'Administració , els guàrdies civils ens mobilitzarem perquè es resolgui d'una vegada per totes , aquesta injustícia .
El que vol dir que la nostra Organització haurà de prendre decisions ineludibles en un futur immediat . I per iniciar les mesures de pressió , la Junta Directiva Nacional d'AUGC , ja ha començat a plantejar iniciatives perquè participin en aquesta crida , els nostres afiliats .
A més de concretes propostes individuals que seran convenientment difoses i explicades , perquè es cursin massivament pels guàrdies civils i les seves famílies , tots els representants d'AUGC iniciaran aquesta campanya reivindicativa amb un acte públic , cridaner sense dubtes , com a avís i preàmbul a la convocatòria d'una gran manifestació a Madrid , si la nova regulació de la jornada laboral , no cobreix les expectatives que estem plantejant .
II . - EXPEDIENTS DISICPLINARIOS .
En el transcurs de la reunió es van tractar altres temes , com és la persecució que estan patint representants d'AUGC , pel sol fet de seguir reivindicant qüestions que dignifiquin les nostres condicions laborals . Per exemple , la denúncia de les milers d'identificacions als ciutadans que fan els guàrdies civils complint ordres , quan la majoria d'elles , no tenen interès policial algun , la sol · licitud d'un protocol de treball específic i garanties legals per realitzar el nostre treball en zones tan conflictives com Ceuta o Melilla , o qüestió tan banals com pot ser la gravació en SIGO d'accidents laborals .
Es coneix que encara existeixen massa comandaments reaccionaris , que es neguen a que els guàrdies civils tinguem drets . Com que , i malgrat que el director general de la Guàrdia Civil es va comprometre a anar resolent aquestes situacions , la veritat és que no s'està fent res de res , i alguns comandaments continuen sancionant encara més , anem a traslladar aquesta qüestió a la societat , fent rodes de premsa en les províncies on s'estan donant aquestes circumstàncies , d'entrada a Cadis , Badajoz i Melilla , sense descartar un altre tipus d'actes públics , com concentracions i altres tipus de denúncies .
Perquè el suport a aquests valents no només és necessari per abrigallar , sinó també perquè la societat continuï rebent el posicionament d'AUGC : volem un país on es garanteixin els drets i llibertats dels ciutadans , i perquè això sigui possible , els policies que han de dur a terme aquesta transcendental funció , han de ser posseïdors també dels drets més bàsics .

 
III . - PLA ESTRATÈGIC .
Per primera vegada , AUGC està elaborant un pla estratègic , com a instrument necessari per definir els nostres objectius a mitjà termini , el que sens dubte reposicionará a l'Organització per a una millor gestió i servei a l'afiliat .
Ja s'estan formant els dirigents de la nostra Organització per a la seva consecució.
Però a més la nostra Associació segueix impulsant altres accions internes per continuar augmentant la seva professionalització , entre les quals hi una reforma dels Estatuts socials , per a una major i més àgil presa de decisions , i l'elaboració d'un Codi de Bones Pràctiques en el nostre funcionament associatiu ordinari , el qual s'està dissenyant amb les aportacions que s'estan realitzant des dels diferents òrgans territorials .
IV . - CAMPANYA D'AFILIACIÓ .
Agraint i valorant des de la Junta Directiva Nacional , l'esforç realitzat per tots representants d'AUGC sobre això , es van exposar també els resultats de la campanya d'afiliació que ha dut a terme la nostra Organització durant els passats mesos de desembre i gener , i que dóna un balanç molt positiu de 1157 noves altes . El que vol dir que ja hem superat els 30000 guàrdies civils afiliats a AUGC .
V. - CONCLUSIONS .
Nombrosos van ser els temes que a més es van tractar en una reunió que va durar quatre hores intenses i ininterrompudes , i que es va desenvolupar dins del lògic debat que porta la construcció de posicionaments i decisions en el si d'una organització democràtica com és AUGC .
El proper repte per a tots serà , com a dalt indiquem , realitzar el full de ruta que mourà a la nostra Associació i als seus afiliats , a lluitar per una jornada laboral digne per als guàrdies civils .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS