dijous, 20 de febrer del 2014

Mor David Taguas , l'economista descansi en pau i el més sentit condol a familiars i amics . David Taguas , 2014.02.19 - 13:32 h en una entrevista a la SER . "És sorprenent que hagin convençut els ciutadans que la sortida a l'endeutament sigui més despesa . Això és el súmmum . Això és el súmmum ", afirma :






Menys impostos , més tisorades , retallades en la funció pública , supressió de les diputacions provincials i fusió d'ajuntaments . Aquestes són les receptes per sortir de la crisi de David Taguas , exdirector de l'Oficina Econòmica de José Luis Rodríguez Zapatero entre novembre de 2006 i abril de 2008 . Després de la seva estada a Moncloa , va passar a presidir la patronal de la construcció , Seopan , entre les crítiques dels grups de l'oposició per suposades incompatibilitats i acusacions d'aprofitar de les portes giratòries entre la política i l'empresa .
Taguas , director de l'Institut de Macroeconomia i Finances de la Universitat Camilo José Cela ha publicat un llibre , Quatre noces i un funeral ( Destino) , que està presentant en els mitjans de comunicació . En una entrevista amb Pepa Bueno a la Cadena Ser aquest dimecres , l'exalt càrrec econòmic del primer Govern de Zapatero ha estat categòric : "Espanya és l'economia que el 2013 , segons la IGAE [ Intervenció General de l'Administració de l'Estat ] i l'INE , hem estat els tres trimestres per sobre del 10% del PIB de dèficit . I alguns l'anomenen austeritat ? I altres en diuen , encara pitjor , austericidio . Estaria boig si digués que Espanya ha aplicat polítiques d'austeritat amb un dèficit del 10% . el 2007 l'estalvi públic (diferència entre tot el que s'ingressa , menys la despesa corrent ) era 7,3% del PIB i , al tancament de 2013 , ha estat del -5,2% del PIB . Tots els ingressos que recapta Espanya no cobreixen la despesa corrent " .
L'exalt càrrec de Zapatero , però, reconeix : "És cert que a les famílies i les empreses els han fet un ajust molt important . A mi no m'agrada això de retallades , perquè no és només el que et treuen , sinó també que et pugin impostos, com ha fet aquest Govern . La classe política s'ha ajustat ? Jo no m'he assabentat . i les 2.000 empreses públiques que anava a tancar aquest Govern ? , hi ha menys nombre de càrrecs ? , i les diputacions provincials ? , les fusions d'ajuntaments ? Han fet ajustos a la família , però la classe política ni s'ha ajustat ni es va a ajustar . Volen mantenir tots els privilegis intactes . n'hi ha prou de dir bajanades . No podem sostenir una despesa pública que és més gran que el d'Alemanya . ha una inclinació a la despesa secular , tremend en aquest país . Si no expliquem als ciutadans la veritat , és impossible que puguin donar-nos suport per fer el que cal fer " .
Taguas aplicaria , a continuació, la següent recepta : "Cal ajustar en consum públic , les remuneracions de funcionaris públics i les compres de béns i serveis . El consum públic supera el 20% del PIB , gairebé tres punts més que a l'inici de la crisi " . I afirma : "El que em sorprèn és que ningú digui res . Que el president digui una barbaritat com que falten ingressos i que no sobra despesa . És sorprenent que hagin convençut els ciutadans que la sortida a l'endeutament sigui més despesa . Això és el súmmum . Em donen ganes de tirar la tovallola . Quan un ha gastat massa , cal estalviar i tornar el deute . No tothom guanya 1.000 euros , i en comptes de coserles a impostos , han d'estalviar perquè hi hagi inversió i ocupació matí . Perquè hi hagi ocupació en els pròxims trimestres ha d'haver projectes d'inversió . I només es poden finançar amb estalvi " .
Taguas també desmenteix l'optimisme del Govern per les grans xifres : "Cal tenir caradura per dir que la macro va bé a Espanya . El dèficit públic va arribar al març de 2010 al 11% del PIB . L'última dada de la IGAE és el 10 , 3% del PIB , a 30 de setembre de 2013. Gran ajust . Dir que s'ha ajustat és una broma de mal gust . I el deute públic continua creixent també : la macroeconomia no va tan bé " .
"Amb aquest dèficit públic s'impedeix la inversió" , ha prosseguit Taguas : " Aquest Govern manté l'impost sobre el patrimoni, que vaig ser jo qui el va treure , perquè és un impost vergonyós i expropiatori . Els tipus màxims de l'IRPF amb Zapatero eren del 43 % i amb aquest Govern són del 56%, i han pujat l'impost sobre les pimes . Estem ofegats , per això no hi ha feina ni ho va a haver-hi. el president no té una altra cosa més important que fer aquesta tarda de desfer els errors que ha comès " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS