diumenge, 9 de febrer del 2014

L'exalcalde socialista de la Corunya , Francisco Vázquez , que compara la immersió lingüística a Catalunya amb la persecució nazi i amb irregularitats comeses durant el seu mandat de més de 20 anys , amb els terrenys de Someso , amb els quals l'Ajuntament es va fer per a destinar a camp de " futbol" i que van acabar com a sòl residencial i comercial , que va afavorir a l'empresa de la seva dona , en la construcció del que serà el centre comercial més gran d'Espanya i tercer d'Europa , a La Corunya , Francisco Vázquez s'apunta a Ciutadans d'Albert Rivera , un altre mes que s'apunta al carterisme .






Entre les diverses intervencions que hi ha hagut aquest dissabte a la Corunya , entre les quals es trobaven 14 ciutadans gallecs , l'advocat Javier Nart ha carregat contra l'espai de la política " corromput i prostituït " actuar per denunciar que "si ja era terrible la dictadura del proletariat " , " ja ni els explico la dictadura del secretariat " .
Per la seva banda, la també advocada Carolina Punset ha carregat les tintes que " sembla que la política només serveix per enganxar tirs des de les trinxeres de vermells i blaus " , per això ha apel · lat al "sentit comú i solidaritat " dels gallecs , perquè " a Galícia sabeu molt" i ha posat com a exemple als milers de voluntaris que van recollir chapapote " sense pensar quina ideologia tenia el del costat " .
També ha parlat el controlador aeri César Cabo , que s'ha definit com a "mitjà gallec" - de mare gallega - per denunciar l'emigració que afecta la societat i apostar perquè "la gent tingui la llibertat per triar " si vol emigrar o quedar-se.
Per la part gallega , ha estat Unió Coruñesa , amb el seu president Carlos Marcos al capdavant , que ha defensat adherir-se al manifest de Moviment Ciutadà .

    
"Volem recórrer aquest camí amb vosaltres des de ' la Corunya " .
' LA CORUNYA '
En l'acte , la majoria dels que han pres la paraula han optat per emprar en desenes d'ocasions el terme ' la Corunya ' en comptes de l'únic oficial que és La Corunya - la llei de normalització lingüística , aprovada per unanimitat el 1983 a el Parlament reconeix els topònims gallecs com les úniques formes oficials - .
Precisament l'exalcalde herculino Francisco Vázquez , present a l'acte , sempre ha defensat l'ús de la 'L ' al topònim de La Corunya . Així mateix , al llarg de l'extens acte s'han emprat altres topònims no oficials com riu ' Anllones ' en comptes de Anllóns .
Si bé , el gallec ha estat present en la fi de la intervenció d'Albert Rivera , que ha acabat parlant en idioma gallec i fins i tot ha citat la lletra de l' Himne per assegurar que " us tempos són chegados " , ja que creu que el text d'Eduardo Pondal "té raó" .
" Els temps són arribats " , i ha dit que li " és igual l'idioma i el lloc en el món" per defensar aquesta màxima .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS