dijous, 20 de febrer del 2014

EN EL CONTEXT DEL PROCÉS D'INDEPENDÈNCIA D'ESCÒCIA , Cayetano Martínez de Irujo " la dona amb més títols del món" , podria ser la reina d'una Escòcia independent .









La duquessa d'Alba podria ser la reina d'una Escòcia independent . Almenys així es planteja en la pròpia Escòcia en un moment en què es troben en ple debat sobre la seva independència del Regne Unit . En el cas que la secessió es dugués a terme i decidissin ser una monarquia , només hi ha dos descendents de la dinastia Stuart que van governar a Escòcia entre els anys 1371 i 1603 i que al segle VII van regnar al Regne Unit . Maria del Rosari Cayetana Fitz -James Stuart i Silva , més coneguda com Cayetana d'Alba , és una d'elles . Així ho ha descobert el diari britànic Daily Express .
Aquest debat està al carrer. De fet , els analistes britànics assenyalen que el primer ministre , David Cameron , que tindria la potestat perquè Isabel II deixés de regnar a Escòcia , ja ha dit que els deixaria sense lliura , de manera que també els podria deixar si monarca . I és aquí on entra en joc la duquessa d'Alba , ja que caldria recuperar la dinastia Stuart , l'última a governar a Escòcia .
Al diari britànic assenyalen que la línia més directa dels Stuart és la de l'actual duc de Baviera , Franz Bonaventura Adalbert Maria Herzog , descendent de la filla menor del rei Carles I d'Anglaterra i Escòcia . No obstant això, Franz , de 81 anys , sempre ha rebutjat reclamar el seu dret al tron ​​escocès . Per això , des del diari britànic asseguren que el duc de Baviera deixaria la porta oberta a la duquessa d'Alba , " la dona amb més títols del món" .
"És un disbarat "
Des de la Casa d'Alba s'ho prenen amb certa sorna . "Em sembla un disbarat" , assenyala a Vanitatis Cayetano Martínez de Irujo després de deixar anar una lleugera rialla . El comte de Salvatierra , qui tenia coneixement d'aquest article aparegut a la premsa britànica , considera que es tracta d'una història una mica forçada . " No crec que la meva mare arribi a regnar mai a Escòcia ", assegura . " Per començar , nosaltres procedim de la branca bastarda dels Stuart , d'aquí el de Fitz James , que era com es va denominar als Stuart procedents dels fills nascuts fora del matrimoni" , explica el fill de la duquessa d'Alba .
Tanmateix , Cayetano Martínez de Irujo ha volgut compartir amb Vanitatis una anècdota viscuda per la seva mare en terres escoceses : "L'última vegada que la mare va viatjar a Escòcia , em va preguntar que si volia que em portés alguna cosa d'allà. Jo li vaig dir que sí , que un kilt ( vestit tradicional d'Escòcia ) . Ella em va preguntar que si d' algun color especial i li vaig dir que vermell . Un cop a Edimburg , es va acostar a l'establiment del sastre que li fa els vestits a la família reial britànica i li va dir que volia un kilt de color vermell . El sastre li va dir que no podia fer-li ja que aquest color , el vermell , estava reservat en exclusiva per als membres de la casa reial . Llavors , la meva mare va treure el seu DNI i li va dir que ella era Cayetana Fitz -James Stuart i el sastre es va quadrar davant seu i li va dir : per descomptat , vostè és la nostra reina " .
Cayetano , que té un kilt vermell a casa , també explica a Vanitatis com la seva mare i el sastre estar parlant durant un llarg període i aquest li va deixar clar que a Escòcia era molt coneguda i estimada i que molts la veien com la seva reina al
exili .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS