dimarts, 28 de gener del 2014

Un espanyol guanya 13,82 euros menys per hora a l'any que un francès i 12,37 menys que un alemany , de manera que dedueixo , Espanya és ja "la Xina d'Europa 'des del punt de vista salarial . La caiguda dels costos laborals per augmentar la competitivitat ha estat un 20 % més gran que a la resta de l'eurozona .































Els efectes positius per a l'augment de la competitivitat per la devaluació interna , la reforma laboral i la reducció de costos unitaris de treball , estan portant a Espanya a guanyar-se el qualificatiu de 'la Xina d'Europa ' des del punt de vista salarial .
En els ' road show '
Així ho confirmen importants directius espanyols , que participen al costat del Govern en les gires empresarials arreu del món per vendre les fortaleses d'Espanya com a país on invertir , i amb els quals ha parlat El Confidencial Digital .
La consideració de ser aquesta ' Xina d'Europa ' "és ja la percepció que es té a l'estranger" , assegura un d'aquests alts executius .
Es tracta d'una consideració , a més , que es pren seriosament a alts organismes econòmics com el Banc d'Espanya , i en els serveis d'estudis de les principals empreses i bancs .
La bretxa salarial que dibuixa Eurostat
També Brussel · les ha constatat aquesta tendència . Les últimes dades comparatives d'Eurostat entre Espanya , Alemanya , França i Itàlia , als quals ha tingut accés ECD , reflecteixen la bretxa en salaris per hora a l'any en la indústria d'aquests països .
Són xifres corresponents al tancament de l' exercici 2012 :
- Mentre a França el salari per hora a l'any se situa en els 36,35 euros , a Alemanya el 34,90 , ia Itàlia a 26,63 , Espanya es queda en els 22,53 euros .
- Hi ha una diferència , per tant , de gairebé 14 euros entre el que cobra un treballador francès i un espanyol . Si es compara amb Alemanya , la bretxa supera els 12 euros i els 4 respecte a un empleat a Itàlia .
Cauen els costos laborals un 3,4%
Les dades que maneja el Banc d'Espanya a això , consultats per ECD , mostren una comparativa de l'evolució dels costos laborals unitaris entre Espanya i l'Eurozona .
Els últims estudis de què disposa sobre aquest comportament posen en relleu que a Espanya van caure un 1,4 % el 2011 i el 3,4 % el 2012 .
Per contra, la mitjana dels països de l'eurozona va experimentar creixements del 0,9 i del 1,6% , en aquests mateixos dos anys .
Les dades de les grans empreses
Fonts empresarials a les que ha consultat aquest confidencial expliquen que les 17 grans companyies espanyoles , agrupades en el Consell Empresarial per a la Competitivitat - el lobby que lideren César Alierta , Emilio Botín i Isidre Fainé - manegen en els seus informes interns que els costos laborals a Espanya han augmentat un 15 % menys que a Alemanya , França i Itàlia .
Si es pren com a referència un dels últims informes del servei d'estudis de La Caixa , destaca també que , en el primer trimestre de l'any passat , aquesta tendència continuava la seva escalada .
Així, en el primer trimestre del 2013 els costos laborals per hora queien un 0,7 % a Espanya , mentre que en el conjunt de la UE creixien a un ritme del 1,6% . En el cas d'Alemanya el multiplicaven per cinc ( 3,9% ) .
El model de El Corte Inglés , Inditex i Ford
Tal com s'ha explicat en ECD , el transcurs de la crisi econòmica està deixant ja alguns símptomes positius en el teixit empresarial espanyol .
Un d'ells és que cada vegada més grans firmes estan recorrent a proveïdors nacionals per realitzar les seves compras.Es el cas d'El Corte Inglés, Inditex i Ford .
Els càlculs interns que han elaborat aquestes companyies conclouen que comprar aquí els comença a sortir més rendible d'encarregar les seves comandes a l'estranger , precisament , pel descens dels costos laborals a Espanya .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS