dimecres, 29 de gener del 2014

Un col · lectiu de militars demana a l'Exèrcit que no actua si es proclama la III República . Reclamen que es posi fi a la " excessiva relació " dels alts comandaments amb la indústria militar . Sol · liciten que les Forces Armades es mantinguin neutrals davant un possible canvi de règim - de monarquia constitucional a una república - , així com eliminar els vestigis del franquisme en les files de l'Exèrcit .





Lea a continuación el manifiesto completo.

 El col · lectiu Anemoi ( ' vent ' en grec ) es va presentar en públic el passat dijous 23 de gener, en un acte celebrat al Club d'Amics de la Unesco .
Allà van fer públic el manifest ' Les Forces Armades amb el poble ', que ja havien publicat a internet dies enrere . " Preocupats per la deriva de la situació política i social a Espanya en el context de la crisi global actual i estimulats per la creixent onada de protestassociales , hem decidit participar en el debat públic" .
La portaveu d'aquest grup recau sobre el Capità de Fragata Antonio Maira i el Capità de Navili Manuel Ruiz , tots dos a la reserva . Van assegurar que després del col · lectiu hi ha militars en actiu , que romanen en l'anonimat per "una qüestió de causa - efecte" i perquè aquest tipus de manifestacions estan penades pel Codi Penal Militar .
El que sol · licita el col · lectiu és la neutralitat de les Forces Armades espanyoles si arribat el moment les protestes ciutadanes arribessin a forçar un canvi de règim , de monarquia a república. Demanen que els militars trenquin la seva obediència amb el rei , a qui acusen d'haver-se plegat a la burgesia catalana .
Aquestes són algunes de les consignes recollides en el seu manifest , ' Les Forces Armades amb el Poble ' :
- Es planteja doncs, en primer lloc , la necessitat de neutralitzar la possibilitat d'intervenció militar quan la revolta popular resulti irresistible , quan el xoc social s'aguditzi .
- Les accions militars de les FAS espanyoles no s'han llançat per defensar els interessos del poble espanyol , sinó els del gran capital transnacional .
- Les FAS estan estructurades constitucionalment sobre la tradició franquista i els seus valors : obediència directa a una monarquia imposada per la dictadura
- L'església catòlica conserva una situació de privilegi per al control i manipulació de les consciències dels seus components .
- Perdura el sentit patrimonialistade les castes familiars procedents del franquisme , que consideren a les FAS com de la seva sencera i exclusiva responsabilitat . El sentit de casta ha dificultat enormement el progrés en la carrera militar dels seus membres procedents de tropa , blindant a la jerarquia d'influències externes als seus propis valors . També ha determinat en gran mesura la promoció i l'ascens dels oficials i la distribució de poder intern dins dels seus cossos i Armes .
- Alimenta un sentiment nacionalista extrem i excloent de les diferències que, a més , afavoreix la propagació d'ideologies d'extrema dreta en el seu si .
- El sentiment xenòfob està molt estès , acceptant als estrangers únicament com a recurs en una època de reclutament insuficient .
- La Llei de Secrets Oficials ha estat utilitzada sistemàticament per furtar l'escrutini públic actuacions irregulars , amb el pretext de la protecció de la seguretat nacional .
- Hi ha una excessiva relació alts comandaments militars -indústria , que es perllonga de vegades després de la projecció al retir o la reserva d'aquells . Això ha facilitat la creació d'un complex militar - industrial autònom i antidemocràtic que defineix la política de defensa i dificulta la moderació en les despeses militars , a més de servir de pastura per a tot tipus de corrupteles .
- L'obediència de les FAS al Rei ha de ser definitivament trencada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS