divendres, 24 de gener del 2014

TINC UN PLA . Rajoy assegura que té un «pla » per impedir la consulta i la independència i Mas repta Rajoy a sotmetre a consulta el seu pla per a Catalunya .







El president de la Generalitat , Artur Mas , ha considerat aquest dimarts que és " despòtic " que el cap de l'Executiu , Mariano Rajoy , faci un pla contra la consulta sobiranista sense tenir en compte la majoria de catalans , i li ha reptat a sotmetre a votació la Constitució el proper 9 de novembre. " Rajoy diu que té un pla , però es pot tenir un pla per a Catalunya sense tenir en compte el 70% de la població catalana ? Això és de despotisme il · lustrat" ​​, ha dit Mas , en la presentació d'un llibre , en al · lusió al percentatge de la població catalana que dóna suport a una consulta catalana .El president s'ha referit així al pla que va anunciar Rajoy aquest dilluns per frenar el separatisme i , tot i admetre que no coneix els detalls d'aquesta proposta , l'ha titllat de " despòtic " a l'estar dissenyat per anar en contra de la consulta d'autodeterminació .
Mas ha intervingut en la presentació del llibre No és just ! , D'Antoni Rovira , catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Madrid que propugna una modificació de la Carta Magna .
El president català ha defensat que la Constitució , àmpliament avalada pels catalans el 1978 , s'ha convertit en una " muralla " contra les voluntats de la majoria del poble català , fins al punt que la societat catalana , ha dit , se sent " incòmoda amb les regles del joc " .
" El mirall es va trencar el 2010 , quan ja estava entelat per la majoria absoluta del president José María Aznar " i ara " no hi ha manera de recompondre aquest mirall des de l'òptica catalana" , ha dit el líder de CiU , que s'ha preguntat si " algú és capaç a Espanya de fabricar un nou mirall en el que ens veiem tots reflectits " .
Amb aquest diagnòstic , Mas s'ha mostrat convençut que el Govern, que s'escuda en la legalitat per negar la consulta, no s'atreviria a sotmetre a votació la Constitució juntament amb la doble pregunta sobre si Catalunya ha de ser un Estat i si aquest hauria ser independent quan es faci la consulta , fixada per l'Executiu català per al 9 de novembre.
En una al · lusió al PSOE , el president català ha lamentat que a Espanya hi hagi partits que adopten una posició " monolítica " en contra del que fa Catalunya i s'ha preguntat on són les formacions que en la Transició " defensar els conceptes autèntics de democràcia i llibertat " .
Mas ha agraït a Rovira el "coratge " amb el que propugna a Madrid la modificació de la Carta Magna per donar cabuda a les demandes catalanes i ha lamentat que no hi hagi més persones a Espanya que tinguin la mateixa " valentia" de defensar aquestes tesis a la llum pública .
Per la seva banda, Rovira ha explicat que va decidir escriure el llibre al adonar-se que , després d'anys sentint-se " còmode " als seus alumnes explicant les bonances de la Constitució , va arribar un punt en què es va adonar que la Carta Magna "ja no funciona " com a eina "totalment efectiva " per garantir els drets que van sorgint amb l'evolució de la societat .
El catedràtic ha assenyalat que el Dret no pot ser un " instrument d'amenaça ", com tampoc ho ha de ser la Constitució , ja que aquesta és un " pacte social" que "quan no funciona perquè ja no reflecteix els drets dels col · lectius s'ha de canviar o interpretar d'una altra manera " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS