divendres, 31 de gener del 2014

No ens podem confiar dels que anteposen les seves butaques i privilegis al bé comú dels treballadors , serien capaços d'aliar-se fins amb el mateix diable , per tal de no perdre en poder . PP i IU tomben a Extremadura una iniciativa del PSOE per garantir aigua i llum a qui no pot pagar-la, estem areglados amb els nostres polítics , la propera vegada que dipositem el nostre vot , haurem de tenir en compte la seva trallectoria i pactes en general.





Un cop més , el Ple del Parlament d'Extremadura s'ha convertit en una pista de circ on tenen lloc els més estranys equilibris de forces . Després del número amb l'avortament , aquesta vegada ha estat a compte de les trucades treves hivernals per als que no poden pagar la llum i l'aigua . El PSOE ha presentat avui una iniciativa perquè es garanteixi que les famílies que ho necessitin disposin per llei de 100 litres d'aigua potable i 5 quilowatts hora gratis cada dia . Però ha estat tombada per l'oposició del Partit Popular i la necessària abstenció d'Esquerra Unida .
La raó que ha posat Esquerra Unida , a través del seu líder Pedro Escobar , és que volen esperar primer a veure si per març el Govern ja ha aprovat un decret que reguli les ajudes d'emergència social extraordinària , com van demanar en una iniciativa pròpia .
per a marçSegons ha explicat el portaveu d'aquest grup , Pere Escobar , si en aquest termini que ell ha plantejat no es compleix el contingut d'aquesta iniciativa aprovada , llavors la seva formació donaria suport a la proposta del Grup Socialista , que no ha sortit endavant en comptar únicament amb el vot favorable del Prex - CREx .
Propostes " buides "El PP, per la seva banda, ha rebutjat la proposta socialista amb l'argument que les iniciatives del PSOE "són molt boniques però buides" , així com que s'emmarquen en el " populisme" , i amb el plantejament també que el Govern regional està " treballant" ja en un decret que " va destinat a donar-li solució a aquests temes" (relacionats amb la situació de famílies amb necessitats ) .
Sense arribar als 18 ºEn defensa de la proposta d'impuls del seu grup d'aquest dijous , el diputat del PSOE Antonio Rodríguez Osuna ha advertit que l'empobriment dels ciutadans en els últims anys " ha estat brutal" perquè la política contra aquesta matèria " és ineficaç " i perquè " creix la desigualtat ", així com a causa del " empitjorament de la crisi" . En aquest sentit , ha lamentat la taxa de " pobresa energètica " que pateixen les famílies , el que genera "conseqüències " a la " salut " dels més desfavorits . " La despesa més important en una llar és el gas i la calefacció " , ha incidit el diputat socialista , que ha apuntat que a Extremadura "hi ha un 10 per cent els recursos li impedeixen arribar a una temperatura de 18 graus " a casa seva.
27.000 llars passant fredDe la mateixa manera , després de lamentar que 62.000 llars a Extremadura tenen " dificultats" per fer front al rebut de la llum , ha afirmat que "són més de 27.000 llars dels que estan passant fred a l'hivern" , motiu pel qual ha reclamat mesures que evitin aquestes situacions . En concret , Rodríguez Osuna ha proposat que les famílies amb dificultats disposin d'almenys 100 litres d'aigua i 5 quilowatts / hora de llum al dia de forma gratuïta , perquè " hi ha possibilitats " econòmiques per emprendre aquesta iniciativa , ha dit , mentre que el cost de la mesura - ha afirmat- suposaria un cost no superior als 12 milions d'euros per 27.000 llars durant tot un any .
" Energia per donar i vendre"Per la seva banda, la diputada del Prex - CREx , Fernanda Àvila , ha mostrat el suport del seu grup a la proposta socialista , ja que " seria en benefici dels extremenys " . Després d'explicar així que a Extremadura " hi ha energia per donar i vendre" , ha afegit que "el que no pot ser és que el rebut de la llum s'estigui convertint en un veritable drama per a les famílies" , ja que creix mentre que el poder adquisitiu disminueix , ha dit , i alhora ha lamentat que el mateix passa amb la factura de l' aigua .
"Sobre la taula"Al seu torn , el portaveu d'IU - Verds - SIEX , Pere Escobar , ha advertit que els nivells de pobresa i marginació crònica "han augmentat " en els últims anys , i ha considerat que si l'accés a l'aigua potable o la llum és un "problema " per a les famílies en l'actualitat , llavors la societat " retrocedeix pràcticament 100 anys" . I ha demanat al PSOE en qualsevol cas que deixi " sobre la taula " la seva proposta d'aquest dijous , i ha insistit que si al mes de març " no està funcionant " el decret contemplat dins de la proposta d'impuls IU aprovada en l'últim ple llavors la iniciativa del PSOE tirarà endavant "amb el suport d'IU " .
" Tornem a la càrrega ""Jo no puc votar en contra de la proposta ( del PSOE ) , però vull veure el recorregut de la proposta d'impuls ( d'IU ) que vam aprovar en l'últim ple " , ha asseverat Escobar . " Si en el mes de març no està funcionant aquest decret , tornem a la càrrega" , ha afegit , i alhora ha considerat que la " resposta" de la Renda Bàsica " no ha estat la que s'esperava " .
" Rifant vots "Al seu torn , la diputada del PP Teresa Tortonda ha recordat que fa 15 dies una proposta d'IU parlava sobre la qüestió que proposa el PSOE ara , pel que entén que el que està passant en aquests moments és que s'estan " rifant els vots "de les persones en situació de" dificultat " . Ha preguntat si el que "realment preocupa al PSOE és tornar a manar en la comunitat" i "no " la situació de les persones en " dificultat" , ja que les iniciatives que planteja el PSOE "són molt boniques però buides" i s'emmarquen en el " populisme " .
mort anunciadaTortonda també ha criticat el PSOE per practicar una política de " l'Extremadura dels sants innocents" , i alhora ha insistit que el Govern regional està " posant en marxa" la Renda Bàsica i està " treballant" en un decret que " va destinat a donar-li solució a aquests temes " . " Aquesta iniciativa ( del PSOE ) és al final els cops de cua d'una mort anunciada " , ha conclòs .
"No poden esperar març"Per tancar el debat, el socialista Antonio Rodríguez Osuna ha indicat que avui dijous hi ha 119 famílies que estan recollint menjar a l'església de Santa Eulàlia, i ha insistit que " hi ha solucions " que caldria posar en marxa el parer del seu grup . Així mateix , després d'indicar a Pere Escobar ( IU ) que "cadascú voti en consciència " , ha assenyalat que la gent " no pot esperar fins al mes de març" per veure si es posa en marxa el contingut de la proposta d'impuls d'IU aprovada en l'últim ple . "Això és un debat profundament ideològic i no estem parlant de caritat " , ha insistit el diputat socialista , que ha considerat que "cal dir la veritat als ciutadans a la cara" i "donar solucions" .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS