divendres, 24 de gener del 2014

La Federació Estatal de Fòrums per la Memòria recull signatures a través de Change.org per sol · licitar a l'alcalde de Burgos , el popular Javier Lacalle , que cancel · li el patrocini "d'un homenatge a Yagüe , el ' carnisser de Badajoz ' " un dels majors assassins de l'Espanya recent " .






L'Ajuntament de Burgos acull a la seva sala d'exposicions del monestir de Sant Joan una mostra en honor al general colpista Juan Yagüe , més conegut com el carnisser de Badajoz i l'instigador d'algunes de les pitjors matances de la Guerra Civil . L'exposició està organitzada per la filla del sanguinari militar , María Eugenia Yagüe , amb la intenció de commemorar el 70 aniversari de la seva arribada a la Capitania General de Burgos .
Així ho denuncia aquest divendres el diari Público , que assegura que aquesta exposició vuneraría la llei 52/2007 de Memòria Històrica es tracta d' un acte d'exaltació d'un responsable del conflicte bèl · lic en un recinte municipal . La mostra , que s'inaugurarà el proper 22 d'abril sota el títol Un home i el ressorgiment de Burgos .
La Federació Estatal de Fòrums per la Memòria , indignada , ha començat la recollida de signatures a través d' Change.org per sol · licitar a l'alcalde de Burgos , el popular Javier Lacalle , que cancel · aquest homenatge a "un dels majors assassins de l'Espanya recent " per respecte a les víctimes del franquisme . Recentment , la pressió ciutadana ha obligat al regidor popular avortar el seu projecte de construcció d'un bulevard i un pàrquing al barri de Gamonal .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS