dimarts, 28 de gener del 2014

La dirigent i líder del PPC Alícia Sánchez - Camacho té els dies comptats. Rajoy només li va faltar proporcionar el nom del substitut per fulminar Sánchez Camacho .






Un alt càrrec del PP  descrivia a Alicia Sánchez Camacho a bord d'una bassa que es precipita per un riu d'aigües braves . La presidenta de la marca a Catalunya s'aferra com pot als caps, però sembla a punt de perdre l'alè . Sánchez Camacho segueix lliscant a tota velocitat en ple ràpid , tot i que Mariano Rajoy li ha proporcionat el passat cap de setmana la il · lusió de desembocar una cala tranquil · la.
La líder del PPC ha buscat consolidar el seu lideratge o, almenys , fer callar els rumors de la seva sortida camí d'Europa amb un desembarcament a Barcelona d'importants " pesos pesats" , amb Mariano Rajoy al capdavant, així com Soraya Sáenz de Santamaría , Maria Dolores de Cospedal , i diversos ministres , entre ells Cristóbal Montoro . Però, ha atorgat Rajoy carta blanca a Sánchez Camacho ? Res d'això . La dirigent ha resistit , amb la inestimable ajuda de Jorge Moragas , cap de Gabinet del president del Govern , davant dels que des de la seu de Gènova i al mateix Palau de la Moncloa volien el seu adéu .
La possibilitat d' descabezarla , segons el sentir de veus autoritzades , va semblar més a prop que mai , i només va faltar un detall , convèncer Mariano Rajoy amb un nom . Cadascú es llaura la seva sort , però , de vegades , les circumstàncies condicionen els resultats . I Alícia Sánchez Camacho ha estat una font de constant frustració . L'esclat de la polèmica sobre Mètode 3 i l'espionatge polític la van deixar molt tocada . Una sensació de provisionalitat que Sánchez Camacho va rematar amb la seva proposta de fixar límits a la solidaritat de Catalunya amb la resta de les autonomies , a més de les referències personals emergides a l'opinió pública .
Malgrat l'absurda imatge de caos oferta , Alicia Sánchez Camacho ha rebut el consol del mateix Rajoy . Tanmateix, les ànsies d'alts càrrecs per reconduir la situació de les sigles segueixen vives i ningú sap què passarà en el futur . La veritat és que el marcatge de Sánchez Camacho promet ser continu . Madrid marcarà el camí per la qual ha de transitar el PPC . En el primer , la defensa inequívoca dels principis i valors del PP , en la segona , res de personalismes ni interessos de partit , sinó sempre per davant la inquietud del carrer . I els ciutadans busquen seguretat i no jocs de mans en assumptes de massa importància .
La pèrdua de predilecció de l'opinió pública per la marca erosiona el protagonisme d'Alicia Sánchez Camacho . Més encara quan prossegueix un accelerat declivi en paral · lel a l'auge de Ciutadans , que - tot i ser titllada de " anècdota" per Gènova- es consolida a Catalunya com una força per quedar-se i treure vots als populars . Un naufragi del PPC a les procel · loses aigües catalanes amb el bastó de comandament en mans d'ERC , com comença a donar-se ja per descomptat , obliga a visualitzar en la seva dimensió la tragèdia per arribar. És a dir, la ruptura de totes les comportes de la convivència dins del marc constitucional .
Quan això passi, les canyes es van a tornar llances i , si ningú hi posa remei , Sánchez Camacho es revelarà com un error majúscul .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS