dilluns, 27 de gener del 2014

El TSJC instava el Departament d'Ensenyament a adoptar totes les mesures necessàries perquè la Generalitat ensenyi en castellà a un alumne .






  El Tribunal Suprem ( TS ) ha desestimat un recurs de cassació interposat per la Generalitat contra una interlocutòria anterior del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ( TSJC ) , de gener de 2013, pel qual es requeria impartir educació en castellà i català com a llengües vehiculars a un alumne .
La sentència de la secció quarta de la Sala del Contenciós -Administratiu del Tribunal Suprem coneguda hui recorda que hi ha " abundants precedents judicials " en el mateix sentit i que aquesta reiteració " determina que ara apliquem aquesta doctrina consolidada" .
En concret , se citen en la sentència del Suprem 11 sentències anteriors , des de desembre de 2010 fins a novembre de 2013 , resoltes en el mateix sentit .
L'administració catalana va interposar un recurs contenciós administratiu davant el TSJC , que el va desestimar , per la qual cosa va portar el cas al Suprem , que ara també ho desestima i manté el posicionament del tribunal català .
El TSJC instava al Departament d'Ensenyament , que dirigeix ​​Irene Rigau , a adoptar " totes les mesures necessàries per adaptar el sistema d'ensenyament lingüística , quan afecti als fills del recurrent , a la nova situació creada per la sentència 31/2010 del Tribunal constitucional " .
Convivència Cívica Catalana valora avui en un comunicat que el contingut d'aquesta sentència " no deixa dubtes sobre la conformitat a dret de la decisió d'atorgar protecció cautelar als nens els pares sol · licitin una educació bilingüe per als seus fills " .
" D'aquesta manera- afegeix aquesta entitat- la simple petició davant els tribunals mitjançant el corresponent recurs obligarà la Generalitat a proporcionar de forma immediata una educació bilingüe per a aquests nens" .
També assegura que estan pendents de resoldre davant els tribunals altres dotze casos més , corresponents a altres tants pares que han sol · licitat educació en castellà per als seus fills .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS