diumenge, 29 de desembre del 2013

Una altra promesa incomplerta de l'enllumenat Rajoy , aquesta és la creació d'ocupació del PP de Rajoy per al 2014 . Renfe , Coca -Cola , Peugeot- Citröen ... Els ERO els ajustos i els acomiadaments que començaran el 2014 al costat dels contractes vasura i per hores .






Més conflictivitat laboral , nous ( i grans ) expedients de regulació ocupació i treballadors al carrer. Els acomiadaments similars als de Fagor i Panrico que van protagonitzar les portades dels diaris de 2013 tornaran a repetir l'any que ve , segons apunten els sindicats . La conflictivitat laboral no baixarà ni una mica els propers 12 mesos . La causa? La manca d'inversió i les constants reformes laborals del Govern , segons opinen les diferents federacions .
Les previsions no els treuen raó. En 2014 es posarà en marxa l'ERO de Renfe , on es preveu que 300 treballadors s'adheriran de manera voluntària , un 2,2 % del total de 13.400 empleats . L'operadora ferroviària ja té guardats gairebé 15 milions d'euros del seu pressupost per fer front a les despeses dels acomiadaments i prejubilacions .
Paral · lelament s'iniciarà un procés similar a Adif , tot i que encara es desconeix el nombre d'empleats que podria sumar-se a l'ERO del total de 13.600 amb què compta l'empresa . El que sí està constituïda és la partida pressupostària per a això: 12 milions .
No és l'única empresa de transport que passarà per reajustaments en 2014 . Metro de Madrid ja ha posat en marxa el seu Expedient de Regulació : 587 treballadors s'han adscrit a ell . Les primeres sortides es produiran entre el 15 de gener i el 15 de febrer . Els sous dels que es queden estaran congelats durant tot l'any vinent.
Acomiadaments a Coca - Cola i Unipost
La mítica Coca -Cola tampoc se salva de les envestides de la crisi . Els treballadors de la planta d'Alacant ja s'han mobilitzat davant de les portes de la fàbrica - i ho seguiran fent - , i amenacen amb una vaga el 15 de gener si Coca Cola Iberian Partners no retira l'ERO que preveu l'acomiadament de 1.200 treballadors , un 20 % de la plantilla .
Aquesta reestructuració suposaria el tancament de la planta alacantina , segons el comitè d'empresa d'aquesta fàbrica , a més del cessament d'activitat d'altres 3 del total de 11 que té la companyia de refrescos a tota la Península , inclosa Portugal .
Sense impacte en el consum però sí en la missatgeria , ja està convocada pel sindicat CGT la vaga d'Unipost que durarà fins al 3 de gener, en plena campanya nadalenca . El motiu torna a ser els acomiadaments -421 llocs dels 2.485 - , un Expedient de Regulació Temporal d' Ocupació ( ERTO ) de 120 dies durant 2014 i una reducció del salari del 10% que s'afegeix a un altre 10 % que ja es va posar en marxa .
"Per descomptat 2014 serà pitjor que enguany , a conseqüència de les reformes del Govern que només empitjoren l'ocupació, el ​​precaritzen i provoquen que segueixi havent ERO perquè es consolida la no - negociació" , apunta Ramón Górriz , secretari d'Acció Sindical de CCOO . Górriz recorda que encara s'han de concretar algunes reestructuracions en algunes grans empreses s'espera " un rosari d'expedients " l'any que ve .
Així opina també des d'UGT Jesús Ordoñez , secretari de Negociació Col · lectiva i Salut Laboral de la federació del Metall , Construcció i Indústria d'UGT . " No és que les relacions laborals no estiguin millorant , és que s'està retrocedint " , apunta . "Tant de bo m'equivoqui però aquest serà un any molt conflictiu " .
Per Ordoñez , els sectors més castigats seguirà sent la construcció , l'energètic i la indústria . La raó ? La manca d'inversió pública . Especialment dur serà 2014 per al sector de les drassanes . La Naval de Sestao ( Biscaia ) s'enfrontarà al seu vuitè ERO des de 2010 . Es posarà en marxa l'1 de gener, durarà sis mesos i podria afectar més de 200 treballadors .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS