dimarts, 24 de desembre del 2013

Si Catalunya no és un estat independent aviat; aquest és el futur que ens espera amb els nostres veïns . Segons un minuciós estudi d'Intermón Oxfam , amb tota seguretat , Espanya podria tenir 20 milions de pobres el 2025 . Quin és el futur d'Espanya , si continuen les actuals polítiques d'ajust ? . L'informe posa en relleu l'existència d '"una pobresa activa" , la de la població ocupada , " una bossa de pobresa creixent " , que té l'origen en la reforma laboral , que afavoreix l'acomiadament i les ocupacions precàries , i minva la capacitat de negociació amb les empreses .





Quin és el futur d'Espanya ? Si continuen les actuals polítiques d'ajust , vuit milions més d'espanyols en 2025 seran pobres i la xifra arribaria als 20 milions (el 42% de la població ) , segons un informe d'Intermón Oxfam .
L'ONG ha fet públiques les dades relatives a Espanya que conté el seu informe ' El parany de la desigualtat ', que dibuaja un panorama negre per a Europa , en què d'aquí a 12 anys viuran 25 milions més de pobres . De l'augment total , un terç correspondria al nostre país .
La responsable d'investigació d'Intermón i coautora del s'informa, Teresa Cavero , ha ressaltat que des de 2008 el nombre de pobres s'ha incrementat a raó de mig milió cada any i ha alertat que "s'estan posant les bases d'una societat tremendament injusta " , i la bretxa de la desigualtat s'està " disparant " . A Europa , de continuar l'actual política de retallades , s'arribaria a la xifra de 146 milions de pobres el 2025 .
Aquest col · lectiu està format per les persones que viuen amb menys del 60% de la renda mitjana nacional ( 15.445 euros a l'any ) o que pateixen privacions en l'alimentació , l'habitatge , l'ocupació o en els nivells mínims de benestar .
Espanya té el " dubtós honor " de ser el quart país més desigual d'Europa , per davant de Grècia ( i només per darrere de Letònia , Bulgària i Portugal ) .





 25 ANYS PER RECUPERAR ELS NIVELLS DE BENESTAR
L'informe posa també de relleu l'existència d '"una pobresa activa" , la que es dóna entre la població ocupada , " una bossa de pobresa creixent ", que, segons Cavero , té el seu origen en la reforma laboral , que afavoreix l'acomiadament i les ocupacions precàries , i minva la capacitat de negociació amb les empreses .
El document revela que les mesures d'austeritat posades en marxa per equilibrar els comptes després dels 4,5 bilions d'euros invertits en el rescat a Europa de la banca estan causant més pobresa i desigualtat i que es pot trigar més dues dècades per tornar a els índexs de pobresa de 2008 .
En aquest sentit , Cavero ha subratllat que Europa s'enfronta a una " generació perduda" i ha alertat que trigarà 25 anys a recuperar els nivells de benestar de 2008 .
ELS ESPANYOLS CREUEN QUE SERAN MÉS POBRES
En la roda de premsa s'han fet públics també els resultats d'una enquesta elaborada per Metroscopia per a aquesta organització que revela que tres de cada quatre espanyols creu que amb les actuals mesures d'ajust dels ciutadans seran més pobres i empitjorarà la seva qualitat de vida .
A més , per a tres de cada quatre enquestats les desigualtats que hi ha a Espanya són resultat de factors estructurals i no dels mèrits o capacitats dels ciutadans , tot i així una gran majoria creu que la pobresa es pot reduir , ha assenyalat l'analista d'aquesta empresa de sondejos Violeta Assiego .
L'enquesta destaca que set de cada deu espanyols estarien disposats a rebutjar " treballs en negre" si això contribuís a reduir les desigualtats i només un 35% està a favor de pagar més impostos ja que desconfien de l'ús que es fa d'ells .
Atienza s'ha mostrat " preocupat" per la proliferació d'eufemismes amb què els responsables polítics tracten de "donar vernís " per fer més digerible el que consideren "un canvi de model" . " Ens trobem en un moment crític " , ha subratllat .




 UNA EUROPA MÉS POBRE I DESIGUAL
Segons el parer dels responsables de l'ONG , Europa i Espanya s'encaminen a una societat dual , molt més pobre , més injusta i més desigual , encara que consideren que " la bona notícia és que hi ha solucions " .
Per a això, demanen un " gir rotund " de les polítiques d'austeritat i proposen una sèrie de mesures urgents , que passen per resoldre el problema del deute públic , ja que actualment un de cada tres euros a Espanya es destina a pagar els interessos que genera .
Canvis en el sistema financer , programes d'estímul econòmic que se centrin en la creació d'ocupació , més inversions en serveis públics com educació i sanitat i mesures fiscals , que incloguin impostos a l'acumulació de riquesa i una taxa sobre les transaccions financeres són altres de les propostes d'Intermón .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS