dilluns, 30 de desembre del 2013

La coalició de Catalunya independentista defensa que Catalunya tingui la seva pròpia Llei de l'Avortament en lloc d'acatar la reforma de Gallardón.





El líder de CiU al Parlament català, Jordi *Turull, ha criticat l'avantprojecte de reforma de llei de l'avortament impulsada pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, i ha defensat la possibilitat d'impulsar una llei pròpia a Catalunya "si es pot complir".

En una entrevista d'Europa Press, ha recordat que el Parlament català ja va aprovar al maig una resolució que instava al seu govern català a avançar en la redacció d'una llei pròpia, tenint en compte l'àmbit competencial de la Generalitat de Catalunya.

"Mirarem què nivell de competències podem aprofitar al màxim per intentar que quedi com estava", ha explicat, després de destacar que és un treball que s'està fent des de la Conselleria de Salut. També ha exigit al Govern central que faci marxa enrere, i ha constatat que ja han aparegut dirigents del PP mostrant-se en contra de la reforma.

"És una gran regressió i és tornar a posar en el conflicte polític un tema molt personal i que, a ulls de tothom, estava ben resolt", ha afirmat el dirigent de CDC i de CiU, que confia que a Catalunya seran capaços d'aconseguir un acord amb un ampli consens dins de les seves competències.
Acusa al PP de "càlcul polític"

Per *Turull, la reforma és un "error" perquè, al seu judici, s'havia trobat una solució que avalava la gran majoria de ciutadans i també els mateixos hospitals.

Per això, ha acusat al Govern central de fer "càlcul polític sobre alguna cosa que és tremendament sensible" i en un debat en el qual s'havia generat cert consens i pau social.

Finalment, ha recordat que CDC sempre ha donat llibertat de vot als seus diputats en aquesta qüestió, així com que hi havia una "gran unanimitat" en contra que es reformés la llei actual, aprovada en 2010 pel Govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS