dilluns, 30 de desembre del 2013

El ministre *Margallo envia un document de 210 pàgines a les ambaixades contra "l'Independentisme" català en el qual alerta dels perills del procés sobiranista català .






La unitat d'Espanya i de discurs. Això és el que defensa el Ministeri d'Exteriors davant les seves ambaixades i consolats repartits per tot el món en un document que porta per títol 'Per la convivència democràtica'.

El text mostra al llarg dels seus 210 pàgines la doctrina del Partit Popular sobre el procés sobiranista català, utilitzant frases que sovint escoltem per boca dels líders conservadors: "El Govern està convençut que junts guanyem tots i separats tots perdem [...] Els qui posen en risc la voluntat de concòrdia són aquells que fomenten un projecte polític que no vol comptar amb l'altre sinó prescindir d'ell, un projecte que no pretén mantenir el bé de la convivència, sinó que persegueix la separació", afirma el text al que ha tingut accés El País.

El document ha estat remès a 129 ambaixades i 92 consolats per evitar fissures en el discurs i tractar així de guanyar la batalla de l'opinió pública a nivell internacional. D'aquesta manera, els diplomàtics disposen d'una sèrie de respostes tipus a l'hora d'enfrontar-se a trobades amb autoritats o premsa, un guió al que cenyir-se perquè no hi hagi marge d'error en el discurs unitari. Es tracta d'una pràctica bastant comuna l'empleada pel departament del ministre *Margallo.

No obstant això, en aquesta ocasió resulta més cridanera si cap tenint en compte la profusió emprada . Com si d'un discurs de Rajoy es tractés, el document afirma que "la Constitució [...] encarna el millor que hem fet tots junts" i que una reforma de la Carta Magna "ha de ser producte d'una decisió del poble espanyol, titular de la sobirania nacional, i d'acord amb els procediments previstos en la pròpia Constitució".

El Govern mostra així la seva preocupació per un procés que ja té pregunta i data. El 9 de novembre de 2014 és el dia en el qual se celebraria la convocatòria en la qual els ciutadans catalans hauran de respondre si volen que Catalunya sigui un Estat, i en cas afirmatiu, si volen que aquest Estat sigui independent. L'anunci d'Artur Mes solament va fer que ratificar un full de ruta a la qual sempre s'ha oposat el Govern de Rajoy, que mira amb recel el que puguin pensar la resta d'estats de l'escena internacional.

També se certifica en el text que "una Catalunya independent quedaria 'ipso facto' fora de la Unió Europea"."El moviment simètric a l'independentista és el *expulsionista; el que aquells que volen trencar amb Catalunya [...]. És aquest moviment també en alça i així *msimo *empobrecedor i regressiu [...] La majoria aposta per la concòrdia". En el document s'arriba també a la conclusió que "amb tot el rigor històric, mai Catalunya, en la seva història democràtica, ha aconseguit major grau d'autogovern en tots els àmbits".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS