dijous, 3 d’octubre del 2013

Tremola el subsòl a Catalunya ... però també el dels comptes de Florentino Pérez que veu perillar 400 milions. Els recents sismes han trastocat els plans de negoci de Florentino . Tanmateix , després dels terratrèmols , l'últim d'una intensitat de 4,2 en l'escala de Richter , la Generalitat ha presentat una protesta oficial , que ha suspès la injecció de gas al subsòl fins assegurar-se que els treballs no tenen res a veure amb els tremolors de terra .






Tremola el subsòl a Catalunya ... però també el dels comptes d'ACS . La constructora que presideix Florentino Pérez podria perdre ingressos de fins a 400 milions l' any per culpa dels sismes al Delta de l' Ebre més, perilla l'entrada d'Enagás en el projecte , que estava prevista per al 2014 amb la compra de la meitat de les accions d'ACS en el dipòsit de gas de Castor .
Castor és un dipòsit de gas submarí . Tècnicament està en un antic jaciment petrolífer que es va aprofitar com a reserva estratègica de gas . Es troba mar endins , a 30 quilòmetres de Vinaròs . És a dir , en realitat està en aigües territorials de Castelló , però els petits terratrèmols han tingut lloc al sud de Catalunya .
El projecte va ser executat per ACS juntament amb el grup canadenc CLP . L'empresa concessionària es denomina Escal UGS . ACS té el 66,67 % i la companyia de Canadà , el 33,33 % restant . Però la societat de Florentino Pérez manté un preacord amb Enagás per vendre-li un 33% . Escal UGS tenia 1.518.000 d'actius el 2012, segons consta en la memòria d'ACS .
No obstant això , aquest preacord es troba condicionat a dos factors : que els promotors del dipòsit Castor tinguin l'acta de posada en funcionament i que es marqui una rendibilitat assegurada per estar integrat en el sistema gasista , segons han apuntat fonts d'Enagás .
Tanmateix , després dels terratrèmols , l'últim d'una intensitat de 4,2 en l'escala de Richter , la Generalitat ha presentat un protesta oficial i Escal UGS ha suspès la injecció de gas al subsòl fins assegurar-se que els treballs no tenen res a veure amb els tremolors de terra .
Amb la venda del 33% de Escal UGS , ACS hauria ingressat entre 300 i 400 milions d'euros . Aquesta forquilla hauria depès de la rendibilitat que li hagués atorgat el Ministeri d'Indústria, que era clau per fixar el preu final de l'operació . Però ara aquesta operació està en l'aire .
Soria, inquiet
L'ona expansiva dels terratrèmols al sud de Catalunya ha arribat molt lluny . En concret , fins al Ministeri d'Indústria que dirigeix ​​José Manuel Soria . I a les Canàries , on el propi Soria és també el president del PP local i ha exercit com a principal avalador de les prospeccions petrolíferes que està fent Repsol a la recerca de cru al fons marí .
Des de Repsol han tranquil · litzat al ministre : una prospecció no és un dipòsit de gas i no tenen res a veure tècnicament uns treballs amb altres , segons expliquen fonts del sector energètic .
Zona sísmica
Ara els tècnics del Ministeri d'Indústria estan inspeccionant les instal · lacions de Castor per determinar si els últims moviments sísmics han estat causats per la injecció de gas al subsòl marí . A la pràctica , el nord de Castelló i el sud de Tarragona són unes zones propenses per a aquest tipus de fenòmens .
Magatzems de gas com Castor volen prevenir la dependència energètica d'aquest producte d'Algèria . Després de la crisi d'Ucraïna amb Rússia , es va voler assegurar més de tres mesos de reserves emmagatzemades per no dependre del país algerià , que proporciona Espanya el 30% del gas que consumeix . L'operativa és injectar gas a l'estiu i treure-ho a l'hivern, quan hi ha més demanda de consum . Els recents sismes han trastocat els plans de negoci d'ACS amb aquesta estratègia . Ahir , els alcaldes de Peníscola , Vinaròs i Benicarló van protestar en roda de premsa per l'activitat del dipòsit de gas subterrani .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS