dimecres, 9 d’octubre del 2013

Jesús González Reglero , avui cap de la comissaria de Leganés , condecorat amb totes les medalles pensionades a què un policia pot aspirar al llarg de la seva carrera , al comandament de 250 policies , Interior el manté al comandament estant acusat de tortures .





" A cada costat es va posar un policia . Eren José Ignacio Giralte i Jesús González Reglero . Em deien que baixés la cara i cada vegada que ho feia em colpejaven en ella. Per l'esquena vaig rebre cops , inclosos els que em clavaven amb les cadenes amb les que vaig ser detingut , i puntades de peu a l'entrecuix . Segons m'anaven colpejant , em deien : ' Digues que la teva mare és una puta , digues que el teu pare és maricon ... " .
Són paraules d'Alfredo Rodríguez Bonilla , antic militant de les Joventuts Comunistes , torturat a la Direcció General de Seguretat al febrer de 1975 . Dels dos policies que assenyala, un és mort , José Ignacio Giralte , però l'altre és Jesús González Reglero , en l'actualitat el comissari al capdavant de Leganés , localitat madrilenya de 186.000 habitants que compta amb una comissaria a la qual estan destinats 250 agents .
El testimoni de Rodríguez Bonilla està inclòs en la interlocutòria de María Servini , pel qual la jutge argentina ha obert un procés contra quatre presumptes torturadors de les forces de seguretat franquistes . Dos d'ells han mort - el citat José Ignacio Giralte i Celso Galván - i dos segueixen amb vida : Antonio González Pacheco , àlies ' Billy el Nen' , i el guàrdia civil Jesús Nines . Al prolix acte -204 folis - apareixen esmentats molts policies als quals la jutgessa, de moment , no ha decidit imputar . Es tracta d'agents que van participar suposadament en les tortures , però en un segon nivell de comandament . És el cas de González Reglero , en aquell temps inspector i que avui llueix en la seva espatlla els tres llorers emmarcats de comissari principal , el màxim escalafó del Cos Nacional de Policia .
González Reglero ha rebut diverses condecoracions , entre elles la més important en vida , la Medalla de Plata al Mèrit Policial , i en dues ocasions , la Medalla Vermella . La primera va acompanyada d'un increment salarial del 15% , mentre que la Roja suposa un increment del 10% , acumulable fins a dues vegades . Encara que la Medalla Vermella va ser instaurada per a aquells agents que havien posat en perill la seva vida durant un acte de servei , la condecoració fa anys que és atorgada per la Junta de Govern de la Policia sense que s'hagi donat aquest requisit ." Comissari torturador "
El passat franquista del comissari de Leganés no ha passat desapercebut al municipi . A pocs metres de la comissaria van aparèixer fa dues setmanes pintades al · lusives . " Comissari torturador franquista " , " Veritat , justícia i reparació , comissari torturador , assassí " i " Comissari franquista , fora de Leganés " van ser els missatges , ben visibles al centre de la localitat , que van ser esborrats dies després pels serveis de neteja . El Ministeri de l' Interior va declinar fer cap comentari sobre el passat de González Reglero i un portaveu oficial va remetre a la contestació que es donarà a la pregunta formulada al respecte pel diputat del PSOE Rafael Simancas . Segons ha pogut saber eldiario.es , l'aparició de les pintades ser comunicada a la Brigada Provincial d'Informació , encarregada de combatre , entre d'altres , als grups denominats d '"extrema esquerra" .
El 25 d'octubre de 2012, la Prefectura Superior de Policia de Madrid va publicar una nota de premsa informant que el dia anterior havia pres possessió un nou comissari a Leganés . La pràctica totalitat de la nota estava dedicada a glossar la trajectòria de González Reglero des que va passar a formar part d'aquesta Direcció en 1987. Dels anys anteriors només es deia que havia ingressat a la policia en 1968 i que havia passat per diversos destins, com la Comissaria General de Policia Judicial , dedicada al combat dels diferents tipus de delictes "comuns " a nivell nacional . Res deia dels anys que van des del seu ingrés a la Policia a 1987 .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS