dijous, 17 d’octubre del 2013

Frases pronunciades pel coronel Leopoldo Muñoz Sánchez , president de l'Associació de Militars Espanyols ( AME ) . "La unitat nacional està per sobre dels règims polítics" . " L'Exèrcit estaria obligat a prendre el poder i hechar als polítics si cedís a qualsevol qüestió relativa al Independentisme Català ia la unitat de la nació" . I diuen que als Catalans no ens deixessin entrar a Europa , Amb aquestes declaracions a Espanya no només la fessin fora de l'OTAN sinó de la Comunitat Economica Europea . Crec que no hi ha tant inutil en les Forces Armades espanyoles , si no estem apanyats .






L'entrevista feta al coronel Muñoz va girar bàsicament entorn al repte dels secessionistes catalans i al paper de l'Exèrcit espanyol davant aquest assumpte . D'entrada , Muñoz ha subratllat que la nació espanyola era preexistent a la Constitució . A partir d'aquí va desgranar una sèrie de circumstàncies que fan al seu parer impensable que la deriva separatista pogués tenir èxit . Una de les principals seria el sentiment majoritàriament antiseparatista que existeix a Catalunya . Les dades ofertes pel comandament militar espanyol es van atenir a la pura lògica matemàtica . "La ' cadena humana ' va recórrer 400 quilòmetres , és a dir , 400.000 metres . Si els que van assistir van romandre amb els braços estesos , la participació no hauria pogut superar les 200.000 persones . Fins i tot admetent la xifra d'una persona per metre , s'establiria una quantitat màxima de 400.000 persones . Fins si admetéssim la xifra , completament inversemblant , de 1.600.000 participants que va donar la Generalitat , sobre un total de set milions i mig d'habitants que té Catalunya , sembla clar que tres quartes parts dels catalans volen seguir amb Espanya . Per tant , una quarta part dels catalans no pot imposar el seu criteri a la resta " .
"A veure si al final caldrà dividir Catalunya en dues , una per als que es volen independitzar i l'altra per als que volen seguir sent espanyols" , ha afegit .D'altra banda , el president de l'AME va assenyalar que "els militars espanyols estan molt enfadats amb aquest assumpte" i va aclarir dubtes sobre l'actitud dels generals , una actitud que , segons ha assegurat, era d'acord amb "la gravetat del moment" .Especial significació va tenir la resposta donada pel coronel Muñoz a una de les preguntes que li va formular el periodista i escriptor Enrique de Diego . " Si el poder civil cedís a qualsevol qüestió relativa a la unitat de la nació , les Forces Armades estarien obligades a prendre el poder i detenir Mariano Rajoy" , ha dit .
El representant de la principal associació aglutinadora dels militars espanyols es va referir en un altre moment de l'entrevista a la desmilitarització de la Guàrdia Civil , el que segons la seva opinió ha suposat una inversió dels valors del benemèrit institut armat . " Si la Guàrdia Civil funciona és pel seu caràcter i funció militar" , ha postil · lat . També es va mostrar partidari de posar a un comandament de la Guàrdia Civil al capdavant dels Mossos perquè el seu paper sigui estrictament policial i deixi d'estar al servei del separatisme polític .
El coronel Muñoz va demanar als espanyols que " aplaudeixin i donin ànims" a les nostres Forces Armades en el transcurs de la desfilada del 12 d'octubre, dia de la Hispanitat , "per si haguessin de dur a terme alguna tasca desagradable" .Preguntat sobre l'estat de l'Exèrcit després de 37 anys de " partitocràcia " , el dirigent de l'AME ha lamentat que PSOE i PP hagin introduït en l'estament castrense les idees d'Azaña ( president de la II república ) , posades de manifest a través de mesures tan discutides com la unificació de les escales o la posada en funcionament de les associacions professionals .
En un altre moment de l'extensa entrevista, el coronel Muñoz va advocar per la modificació de la llei electoral perquè "els partits separatistes deixin de ser frontissa" i ha alertat que "s'està repetint el famós pacte de Sant Sebastià" .Finalment , el president de l'Associació de Militars Espanyols va demanar que es tingués " esperança " al paper de les Forces Armades "davant d'una situació límit" i ha subratllat que , a diferències dels exèrcits europeus , el principal tret distintiu dels militars espanyols era el seu patriotisme . "Ens sentim espanyols a ultrança" , ha postil · lat .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS