dissabte, 19 d’octubre del 2013

Floriano: "Com pensa Mas pagar les pensions si Catalunya s'independitza?" . El vicesecretari general d'Organització i Electoral del PP, Carlos Floriano, ha retret a la Generalitat i al seu president, Artur Mas, que "inventin mentides i quimeres per governar" ja que amb la independència no es resolen els problemes. Resposta curta. Les Pensions dels jubilats d'avui els paguin a els que treballen avui. El% d'atur a Catalunya és una mica menor que a Espanya i a els Salaris a Catalunya son una mica Superiors que a Espanya. Per Tant, Quan Siguem independents, els Pensions no aniran Tant RISC com corren mentre estiguem a Espanya. Resposta elaborada:





Les estructures productiva i demogràfica de Catalunya garanteixen la sostenibilitat de les Prestacions , Segons a els experts La recuperació del dèficit fiscal permetria incrementar els Pensions en un percentatge raonable d' un 20% Europa , mes preocupada per la situaciò En què quedarien els Percepcions de la resta de l' Estat 1 Què passarà Amb la meva Pensió ? Si no la primera, és una de les preguntes recurrents en tota conversa sobre la independència de Catalunya .

 
El tema preocupa perque , de Moment, la caixa comuna Depèn completament de Madrid . La professora Marta Espasa , del departament d' hisenda pública de la UB , recordat que al cpítol de la Seguretat Social , Segons els tats que van del 2006 al 2009 , Catalunya va registrar superàvit cada any , TRET del 2009 , just Després del debut de la crisi , quan hi van faltar 1.256 Milions , un 0,64 %.

 
El MATEIX any ; però , a l' Estat ( descomptant Catalunya ) el dèficit va ser Molt Més gran , en Termes absoluts , obviament , 21.966 Milions ; però sobretot a tèrmits relatius , ja que la quantitat va representar un 2,56% del total . Espasa remarca que els Pensions " tinença Menys a ver Amb la demografia que AMB l' estructura productiva i els cotitzacions " , que són clarament favorables a Catalunya .

 
El superàvit recurrent l' confirmin MOLTS Altres experts , com a els professors de la UB Emili Valdero i Elisenda Paluzie , que l' han difós aquests dies en diversos medios , i hi ha estudis com el qual Espasa MATEIX va fertilit junt AMB Núria Bosch per a la fundació Catdem . També des d' EADA , el professor Joan Tarradellas apuntala la viabilitat de les Pensions a Catalunya Recordant que "el volum Certificat del dèficit fiscal actual , uns 16.000 Milions , equival a les Pensions dels catalans , que en un país independent podrien haver ver incrementada la Seva PRESTACIÓ de manera raonable en un 20% ". Per Tarradellas , a la vista dels Últims saldos del Seguretat Social , a Europa "preocupa més La situaciò en que quedaria la resta de l' Estat " .

 
Segons 1 estudi de Fedea , nou Comunitats Autònomes són deficitàries i no podrien haver pagar aquestes Prestacions , "i els netament aportadors no podrien haver sufragar a els dèficits " , subratlla l' acadèmic . El professor d' EADA és taxatiu AMB aquest tema : "Catalunya te 1 indústria potent , unes exportacions diversificades i , 1 cop independents , disposaríem d' un dèficit fiscal AMB 1 Clar Efecte multiplicador . "

 
Aquest cercle virtuós provindria de l' Estímul del consum intern que generarien a els increments en els Pensions ia la Descàrrega cap a les empreses , que , con 1 fiscalitat menor , podrien haver generar Més feina . Finalment , Espasa recordat que a la reparticionar del Fons de Reserva de la Seguretat Social " és podrien haver aplicar Criteris basats en el percentatge del PIB , la Població o els Inversions que s'hagin FET ( 18% , 16% i 14% , respectivament " ) . En el cas d' Txèquia i Eslovàquia és va aplicar el criteris esta poblacional , recordat Tarradellas .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS