diumenge, 20 d’octubre del 2013

El PP es queda sol al Congrés rebutjant el càstig penal per l'apologia del franquisme . " Les deu coses que hauries de saber sobre els crims del franquisme " .





 1 . - El 18 de juliol de 1936 no va començar una guerra civil . El que va passar va ser que un grup de militars a l'estil Tejero va donar un cop d' estat contra un govern elegit democràticament .
2 . - El cop d' estat va ser recolzat de forma militar , ideològica i econòmica per l'Alemanya de Hitler . Quan la rebel · lió no va triomfar a tot el territori , l'Alemanya nazi va començar a provar el seu armament contra civils indefensos , en un assaig del que faria posteriorment a Europa .
3 . - Centenars de milers de persones van morir com a resultat de la contesa . Encara segueixen enterrades en fosses comunes més de 100.000 persones , que van ser assassinades pels que es van aixecar contra l'ordre constitucional .
4 . - La majoria de les persones que segueixen sense identificar a les fosses no havia anat a cap guerra . Van ser exterminades dins de l'estratègia del cop militar d'eliminar qualsevol possible dissidència i atemorir al conjunt de la població .
5 . - Pinochet va confessar la seva admiració per aquesta forma d'alçament militar i la va aplicar a Xile . Va ser un dels pocs caps d'Estat que va acudir al funeral de Franco .
6 . - La repressió no va acabar en 1939 . Els crims , tortures i greus violacions de drets humans es van perllongar durant dècades , fins al final del franquisme . El prestigiós historiador Paul Preston ha assenyalat que no hi ha equivalent a Europa respecte a la intensitat i durada d'aquestes atrocitats d'Estat .
7 . - Espanya és el segon lloc del món amb més desapareguts , per darrere de Cambodja . L'ONU ha exigit als nostres poders estatals que protegeixin els drets dels familiars de les víctimes del franquisme .
8 . - El Tribunal Suprem va considerar que ja no podien ser investigats penalment els crims del franquisme . Va remetre als familiars de les víctimes a la Llei de la Memòria Històrica , perquè per part de l'administració pública es procedís a les exhumacions de les restes mortals . El Govern actual va paralitzar en començar el seu mandat el pla d'exhumacions que es va iniciar en el seu moment .
9 . - Resulta vergonyós que un Estat democràtic mantingui sense identificar i sense una sepultura digna a les víctimes mortals d'un règim totalitari .
10 . - Davant d'aquesta situació tots podem fer molt. És perfectament possible que els morts per les seves conviccions democràtiques surtin per cap de les fosses . Generem un ampli estat d'opinió a favor de les exhumacions . Reclama al Govern que respecti el dret dels familiars a recuperar les restes dels seus éssers estimats . No oblidem als que van donar la seva vida per una societat més justa . Passa .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS