dimarts, 22 d’octubre del 2013

El nacionalisme espanyolista , José María Aznar i el seu trepa.





Atès que aquesta visió del que s'anomena el nacionalisme català està bastant estesa en els cercles conservadors i liberals de l'establishment espanyol basats a Madrid , que contínuament es refereixen a les sensibilitats polítiques a Espanya que exigeixen que es reconegui la seva identitat nacional ( a Catalunya , al País Basc ia Galícia ) com els " nacionalistes" , es requereix un aclariment i resposta . En primer lloc , la manera de dividir i catalogar els partits o sensibilitats polítiques existents a Espanya entre partits espanyols versus partits nacionalistes és ja en si profundament nacionalista , ja que imposa el criteri del nacionalisme espanyolista a tots els altres . Implica una visió d'Espanya ( característica d'aquest nacionalisme ) , que nega la possibilitat d'una altra visió d'Espanya en la qual càpiguen diverses nacions dins l'Estat espanyol . Aquesta visió excloent es va imposar per la força pels grups colpistes de 1936 que autodefinieron com "els nacionals" , és a dir , els que defensaven la nació espanyola davant "els separatistes " , ignorant que la majoria dels seus oponents no demanaven la secessió , sinó que tenien una altra visió d'Espanya , considerant-la com un país amb diferents pobles i nacions que volien viure en fraternitat .
Aquesta última visió no es va acceptar i va vèncer - amb l'ajuda de Hitler i Mussolini -la visió excloent que ha dominat la història d'Espanya . I és aquest nacionalisme el que és més dominant i opriment a Espanya , hereu de l'imperialisme castellà (d'aquí que l'idioma espanyol oficial sigui el castellà , i que a Amèrica Llatina sigui també el castellà ) , que va tenir i continua tenint una base explícitament racista . Durant molts anys , el Dia Nacional , és a dir , el dia de la Hispanitat (12 d'octubre ) es deia el Dia de la Raça , en el qual se celebrava l'extermini de la població nativa i indígena del continent Llatinoamericà , nacionalisme que el Sr . Vargas Llosa no ha criticat i , en canvi , ha promogut . Mario Vargas Llosa , escriptor i polític peruà , ha anat perpetuant " l'acció civilitzadora " de la Mare Pàtria , Mare per als espanyols que , fins i tot després d'independitzar d'ella , van contribuir a aquell genocidi . La insensibilitat de l'escriptor cap a la causa indígena i la seva necessària alliberament és ben coneguda a Perú ia Llatinoamèrica . I la reproducció de tal nacionalisme , clarament racista , ha estat la seva funció .
A Espanya , aquesta cultura de conquesta es considera un element d'orgull i identitat nacional , havent-se definit , com vaig indicar anteriorment , a les forces colpistes del 1936 (que es van revoltar enfront d'un govern democràticament constituït ) com les forces nacionals , que van imposar amb tota brutalitat seu nacionalisme espanyolista . I la Constitució espanyola , fruit d'un enorme domini de les forces hereves del franquisme en el procés inmodélico de la transició d'una dictadura a una democràcia , sacralitzar aquest nacionalisme espanyolista al seu article que parla de la " indissolubilitat de la nació espanyola , pàtria indivisible de tots els espanyols " , assignant res menys que l'Exèrcit , hereu de l'Exèrcit victoriós del cop militar del 1936 com a guardià de tal unitat . Cada any , el Dia Nacional va acompanyat d'una desfilada militar , presidit pel garant de la unitat sagrada de la Pàtria , el Monarca , que porta l'uniforme militar .
Però el cas ja més accentuat del nacionalisme espanyolista és el de l'expresident Aznar . Amb tota serietat i amb tota contundència , acaba d'afirmar (el que ha dit milers de vegades ) que "els nacionalismes " estan destruint a Espanya , sense passar-li pel cap que és el seu nacionalisme espanyolista el que està destruint Espanya . Tal senyor no veu res opriment en el seu somni , expressat en més d'una ocasió quan era President del país , que el sistema de transport espanyol , per exemple , havia de ser radial , centrat a Madrid , de manera que cap capital de província estigués més lluny de la capital del Regne que quatre hores . Aquest senyor no té ni la capacitat d'entendre que aquest Estat espanyol és percebut com opriment per milions d'espanyols , precisament per la seva concepció d'Espanya . Aquest personatge és una fàbrica d'independentistes a Catalunya , ja que la identificació d'Aznar amb l'Estat espanyol fa a aquest Estat molt poc atraient per a la majoria de la població de Catalunya . És comprensible que un nombre cada vegada més gran de catalans consideri que aquest Estat , resultat d'una transició inmodèlica , dominat pels hereus de la dictadura , no és el seu Estat .
I pel que veig en les meves visites al llarg d'Espanya, un nombre creixent d'espanyols a la resta d'Espanya està arribant també a una mateixa conclusió : aquest Estat tampoc no els representa i no és tampoc el seu Estat . Ja estan sorgint diversos moviments al llarg del territori espanyol enfront d'aquest Estat espanyol , controlat pels hereus de la dictadura que "no ens representa" . Una nova cooperació s'està establint que pugui ser les bases per a una nova Catalunya .
El "no ens representen" ressona avui en tots els racons d'Espanya. Però l'establishment espanyol basat a Madrid encara no ho entén , doncs continua defensant els seus privilegis , interpretant erròniament el que passa a Catalunya .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS