diumenge, 6 d’octubre del 2013

" EL 12 D'OCTUBRE : CONQUESTA I GENOCIDI " . Tota conquesta i gairebé tots els dominis d'una potència cap a un poble acaben en genocidi . Desemmascarar anys d'una " història oficial i mentidera " és un desafiament difícil on tots hem de fer un esforç : docents , historiadors , polítics , periodistes , escriptors .






Com cada 12 d'octubre se celebra a l'Estat espanyol l'anomenada Festa Nacional d'Espanya o Dia de la Hispanitat , en commemoració del "descobriment " d'Amèrica . No cal dir que intencionadament i com mostra d'una preponderància colonial i opressora s'omet que ni tan sols els procedents de la Península Ibèrica van ser els primers éssers humans que van posar un peu a Amèrica .
, Ja que els primers habitants del continent van arribar a ell a través de l'Estret de Bering procedents de Sibèria fa com a mínim uns 14.000 anys i que ni tan sols van ser Colom i la seva tripulació els primers home blancs que van arribar a aquesta terra , ja que al voltant del segle X gents procedents del nord d' Europa van realitzar incursions en aquest territori .Però de nou l'anterior s'ometrà i es retrà homenatge per nombrosos carrers de l'estat a l'exèrcit espanyol , al Rei ia les altes autoritats de l'Estat , i els mitjans de comunicació faran el seu paper de fer creure a la classe treballadora que tenim tots i totes els mateixos interessos independentment de la classe social a la pertanyem .
Només cal mirar els orígens d'aquesta " festa " per adonar-nos de la seva veritable caràcter . És cert que des de l'any 1918 va aconseguir el rang de festa " nacional" , però l'autèntic ideòleg de la mateixa va ser Ramiro de Maeztu , les obres van ser font d'inspiració per als falangistes , en la idea del seu " Espanya" únicament catòlica i que havia civilitzat als que ells consideraven com a salvatges indígenes americans . Durant el règim feixista de Franco es va seguir celebrant amb entusiasme aquesta festa xovinista i militarista . Després de la mort del dictador i de la Transició , com tantes coses del règim anterior , la seva celebració s'ha estat mantenint fins als nostres dies .
Darrere tant entusiasme "nacional " s'ha volgut amagar tot el genocidi ètnic , cultural i lingüístic que les orgulloses classes dominants espanyoles han realitzat des del segle XV fins als nostres dies . Entre 10 i 15 milions d'éssers humans van ser transportats des d'Àfrica al continent americà , sense comptar les morts durant les " caceres " de persones i el seu transport , en un procés que va acabar amb la convivència i va ser el principi del subdesenvolupament del continent negre.
Es tracta de ratificar i afirmar que hi ha un únic país (el seu " Espanya" ) on no hi ha cabuda a que les nacions que componen l'Estat espanyol puguin decidir democràticament si volen seguir unides a aquest estat , com bé queda exposat a la repressió existent en Euskal Herria o els Països Catalans .Així mateix, no podem oblidar les convocatòries feixistes en diverses zones d'estat , " disfressant " en molts casos (com la convocatòria a Sevilla ) d'actes en memòria de les víctimes del terrorisme ( per a ells només existeixen les víctimes de les accions d'ETA ) , que no amaguen una altra cosa que l'exaltació racista i imperialista de la seva nació . I parlant de disfresses , la lluita contra el feixisme es fa més necessari que mai en aquesta època de crisi , sobretot en llocs com Catalunya , on Plataforma per Catalunya d'Anglada amb el seu discurs anti -immigrant aspira a obtenir representació parlamentària en les eleccions generals que se celebraran en el dia de l'aniversari de la mort dels seus admirats Franco i Primo de Rivera , pretenent que l'esperit racista , militarista i excloent del 12 d'octubre (present en l'ADN de tota organització ultradretana ) arribi al parlament de l'estat .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS