dimarts, 8 d’octubre del 2013

Constitució , Constitució , Constitució , l'aplicació de la llei i res mes , fi de la cita. La majoria dels grups polítics s'omplen la boca amb la frase que '' cal respecten les decisions judicials " . El PP adverteix que una sentència contrària a la doctrina Parot és" injust , cruel i dur d'assumir " . L'Estat espanyol ha violat l'article 7 de la Convenció de drets humans que garanteix la irretroactivitat de les lleis penals desfavorables . També declara violat l'article 5.1 que afecta el dret a la llibertat i per derivació a la seguretat jurídica .






Espanya va signar i ratificar el 4 d'octubre de 1979, l' Convenció Europea de Drets Humans sotmetent voluntàriament a les resolucions emanades del Tribunal Europeu en els termes que aquest estableixi. És cert que les sentències no són obligatòries en la seva integritat però resulta contradictori i fins i tot extravagant que un Estat signi un conveni expressant d'entrada que no complirà cap de les resolucions del Tribunal encarregat d'interpretar si han existit o no vulneracions del seu text .
La majoria dels grups polítics s'omplen la boca amb la gastada frase que " respecten les decisions judicials" .
No sempre . El portaveu del Grup Popular al Congrés , Alfonso Alonso , ha donat bon exemple aquest dimarts no sols de no respectar-les, sinó d' avançar-se a una possible fallada que contravingui els seus desitjos .
El diputat popular ha subratllat que una possible sentència del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg contrària a la coneguda com a ' doctrina Parot ' -que permet acumular les condemnes per terrorisme per allargar l'estada a la presó dels penats - , seria " profundament injusta" , " cruel amb les víctimes" i "dura d'assumir per la majoria de la societat espanyola" . " .
"És molt dur per al país veure criminals despietats sortir del carrer de forma prematura " , ha assenyalat Alonso en roda de premsa després de ser preguntat sobre la possibilitat que finalment el Tribunal Europeu sentenciï contra aquesta pràctica que ja va ser avalada pel Tribunal Constitucional .
La líder d'Unió , Progrés i Democràcia ( UPyD ) , Rosa Díez , també ha mostrat el seu desig que el Tribunal d'Estrasburg avali la 'doctrina Parot ' i avaluï les "conseqüències en termes democràtics i de convivència 'que tindria una sentència contrària per "els espanyols i també per als europeus" .
Per la seva banda, la portaveu del grup socialista al Congrés , Soraya Rodríguez , ha preferit esperar a conèixer la resolució d'Estrasburg abans de pronunciar sobre la seva decisió .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS