dissabte, 26 d’octubre del 2013

Ciutadans , sort que encara no manen ni dirigeixen res , però això si ja han après els secrets barriada de la política , és a dir a robar carteres . El Tribunal de Comptes no pot fiscalitzar Tribuna Cívica entre 2009 i 2012 . Ciutadans va burlar el control públic a la seva fundació al registrar a Madrid . Tribuna Cívica es va registrar com a fundació a Madrid , a l'estar fora de Catalunya no fiscalitzava ni tampoc va tenir control del Tribunal de Comptes .






La fundació de Ciutadans , Tribuna Cívica , ha funcionat durant quatre anys sense cap tipus de control públic gràcies a que el partit va decidir inscriure a Madrid , i no a Barcelona . Ni la Sindicatura de Comptes ni el Tribunal de Comptes han pogut indagar en aquesta fundació entre 2009 i 2012 . L'ens fiscalitzador català va exigir aquesta setmana al partit els pressupostos de la seva fundació . Ciutadans, que basa part de la seva acció en la reclamació de més transparència , s'havia negat fins a aquesta setmana a facilitar la documentació a l'ens fiscalitzador català argumentat que no estava inscrita al registre de fundacions de la Generalitat .
Tribuna Cívica va néixer el 2008 a Barcelona , però es va registrar com a fundació a Madrid , al Ministeri de Cultura , el 13 d'abril de 2009. A l'estar fora de Catalunya la Sindicatura de Comptes no podia fiscalitzar . Però la fundació tampoc va tenir control del Tribunal de Comptes , segons confirma un portaveu de l'organisme . La llei de finançament de partits polítics de 2007 estableix que , en el cas de les fundacions vinculades a les formacions , el Tribunal de Comptes fiscalitzarà a aquelles que tinguin representació " a les Corts Generals" , és a dir , al Congrés i el Senat . Això eximeix Ciutadans , que el 2008 i 2011 no va obtenir representació en cap de les cambres .
La llei va canviar en 2012 i va ampliar el ventall a tots els partits amb representació parlamentària , el que inclou a les fundacions de les formacions que només són presents en els parlaments autonòmics , com Ciutadans . El Tribunal de Comptes , però, està redactant els informes de control dels partits i les seves fundacions entre 2009 i 2012 basant-se en la llei antiga , ja que és la que estava en vigor durant aquests exercicis , segons confirmen fonts de l'ens fiscalitzador . A partir de l'informe relatiu a 2013 el Tribunal podrà controlar Tribuna Cívica .
El secretari general i portaveu de Ciutadans , Matías Alonso , va assegurar ahir en conversa telefònica amb aquest diari que el partit desconeixia l'absència de controls quan va decidir establir la seva fundació a Madrid per mostrar la seva voluntat "d'actuar a tot l'Estat " . No obstant això , la fundació només ha fet un acte , i va ser a Barcelona . També va prestar el seu nom a les escoles de formació del partit , que van tenir lloc a Catalunya . Ciutadans defensa que aquesta fundació no ha tingut ingressos ni públics ni privats i que funciona amb els 7.500 euros d'aportació inicial .
La Sindicatura està a l'espera que Ciutadans li enviï la documentació de Tribuna Cívica , segons va publicar l'Ara dijous. L'ens fiscalitzador català també espera documents sobre una altra associació relacionada amb el partit , Egara - Civitas , que sí va rebre subvencions de la Generalitat . El partit assegura que aquesta entitat no està vinculada orgànicament amb el partit , però afirma que informar la Sindicatura sobre això quan tingui un requeriment oficial . Ciutadans ha demanat reunir-se amb el president de l'ens fiscalitzador català , Jaume Amat , per aclarir la situació .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS