dimarts, 22 d’octubre del 2013

Brots verds , la llum al final del túnel , som un referent , plou diners d'inversions estrangeres . Alemanya: marxen els turcs i arriben els polonesos , espanyols i romanesos . Segons el Sr Montoro ja estem sortint de la crisi , jo diria que d'on estem sortint és del territori .






El nombre d'estrangers que viuen a Alemanya va créixer un 4,1% l'any passat , el major increment des de 1993 , encoratjat per un flux de residents de països membres de la UE com Polònia i Hongria , segons ha informat avui l'Oficina Federal d'Estadístiques ( Destatis ) . Destaca que la xifra d'espanyols inscrits en el Registre nacional d'estrangers germànic va augmentar en 2012 un 9,1% respecte a l'exercici anterior ( 10.038 ciutadans més .
L'increment d'estrangers s'explica per la immigració neta a la major economia europea , juntament amb un nombre més elevat de naixements que de morts l'any passat . Els forans procedeixen principalment de països afectats per la crisi de l'euro : el nombre de grecs , per exemple , va créixer un 5,1 %.
Preocupada per l'escassetat de treballadors formats i per l'efecte que tindrà l'envelliment de la població en el sistema de seguretat social en les pròximes dècades , Alemanya està començant a facilitar els requisits per a alguns estrangers que desitgen residir al país .
Les dades mostren també que el nombre de turcs que estan registrats com a residents a Alemanya va caure en un 2% l'any passat . Encara segueixen sent el col · lectiu d'estrangers majoritari a Alemanya ( aproximadament tres vegades el nombre d'italians i polonesos ) , molts han tornat a Turquia o adoptat la nacionalitat alemanya en els últims anys , segons l'Oficina Federal d'Estadístiques .
Per contra , els ciutadans de països de l'est europeu com Polònia , Hongria , Romania i Bulgària estan arribant a Alemanya en nombres fins i tot més elevats . La xifra de polonesos , per exemple , va créixer en un 13,6 % l'any passat .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS