dissabte, 26 d’octubre del 2013

Aznar , FAES i el ' ala dura ' del PP imposa Rajoy la campanya perquè l'Executiu no acati la sentència d'Estrasburg . Volem retrocedir en el passat ? , És a dir la llei de l'oest , la llei dels linxaments . Paraules de José María Aznar . " Fer justícia és que vam guanyar " . Farem campanya de desprestigi contra el Conveni de Drets Humans d'Estrasburg .






" Fer justícia és que nosaltres guanyem i ells perden" . Paraules de José María Aznar el 14 d'octubre en la seva presentació del llibre Quan la maldat colpeja . Testimonis de superació personal de víctimes del terrorisme . " Justícia per a un final amb vencedors i vençuts" . Lema de l'Associació Víctimes del Terrorisme ( AVT ) per a la manifestació del diumenge 27 d'octubre. Efectivament , i com admeten al PP , les directrius de l'AVT i les de la política antiterrorista que l'expresident del Govern demana que s'apliqui són les mateixes . I no coincideixen amb la gestió efectuada per Mariano Rajoy des que va arribar a la Moncloa . Almenys , fins ara .
El més suau que l'AVT , FAES o altres agrupacions d'ideari similar ( Denaes , Veus contra el Terrorisme o Col · lectiu de Víctimes del Terrorisme al País Basc , entre d'altres) han dit de Rajoy i el seu Govern és que practiquen una política antiterrorista " continuista "de l'Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero . Per provar-ho, van brandar fa un any l'excarceració per càncer terminal de l' etarra Josu Uribetxeberria Bolinaga , un fet que va originar una forta fractura al PP . El partit del Govern es va trencar entre els que defensaven l'actuació de l' Executiu , acatant la decisió de l'Audiència Nacional , i els que consideraven insuportable per a les víctimes d'ETA la sortida de la presó del terrorista ( Jaime Mayor Oreja o Esperanza Aguirre , entre d'altres ) Bolinaga va sortir de presó i les crítiques al Govern- principalment , perquè l'etarra segueix vivint encara que li van donar nou mesos de vida- continuen des dels sectors més ultres del PP i els mitjans que els donen suport .Les pressions més dures
Amb la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans ( TEDH ) d'Estrasburg , que va anunciar la derogació de la doctrina Parot el dilluns, l'episodi ha estat a punt de repetir-se, encara que aconseguint majors cotes de tensió en l'àmbit conservador per ser una decisió judicial que afecta molts dels més sanguinaris etarres i , per tant , que repercuteix en moltes més víctimes i familiars . El PP ha viscut una setmana carregada d'indecisió i debat sobre com abordar aquest assumpte per demostrar que estan del costat de les víctimes i , al mateix temps, que acaten la sentència d'Estrasburg , encara que sigui a desgrat, com ahir mateix es va encarregar de subratllar des Brussel · les el president del Govern .
Les pressions del sector més ultra del PP- encapçalat pel mateix Aznar des de la seva fundació FAES -sobre la direcció nacional i Mariano Rajoy perquè autoritzés la presència oficial del partit a la manifestació organitzada per l'AVT han estat de les més dures que es recorden al carrer Gènova i obligar al president i al partit a donar un cop de volant en la seva estratègia : del silenci de Rajoy el dimarts , es va passar a rebre improvisadament a l'AVT ia la Fundació Víctimes del Terrorisme a La Moncloa el dimecres ia rebutjar la tesi primera que el PP no podia anar a una convocatòria que demana que no s'acati una sentència . El constrenyiment perquè l'Executiu no acati l'esmentada decisió d'Estrasburg , però, continua . Aquí , el Govern no ha donat el seu braç a tòrcer , ni s'ho plantegen . Tampoc que Espanya surti del Conveni Europeu de Drets Humans , com li ha demanat la presidenta de l'AVT , Ángeles Pedraza , i que suposa " un autèntic disbarat" , en paraules d'un destacat membre del PP . No obstant això , des que Pedraza va fer pública aquesta petició , en els cercles ultres comencen a abundar les teories de desprestigi del citat Conveni .
De moment , els partidaris que s'executi una política antiterrorista de "responsabilitat exigent" per part del Govern actual , assenyalada per FAES dimarts 22 en una carta del seu secretari general , Javier Zarzalejos (un dels negociadors amb ETA en l'etapa de Aznar a la Moncloa ) , estan d' enhorabona i el PP acudirà a la concentració amb una potent representació : quatre membres del seu Comitè de Direcció (els tres vicesecretaris , Carlos Floriano , Esteban González Pons i Javier Arenas , i el portaveu del PP al Parlament Europeu , Jaime Mayor Oreja ) Amb ells estarà íntegre el nucli del poder conservador a Madrid : l'alcaldessa Ana Botella , l' presidenta de la Comunitat , Ignacio González , i la presidenta del PP madrileny , Esperanza Aguirre . Els tres, juntament amb una nodrida representació de diputats integrants de FAES ( Ignacio Astarloa , Cayetana Álvarez de Toledo o Eugenio Nasarre ) , van confirmar la seva presència a la concentració hores després d'anunciar- la AVT , en un evident desafiament al Govern i als oficialistes del PP , que advocaven llavors per no anar al considerar incompatible amb el rebuig a una decisió judicial . La presència més esperada pels convocants , sens dubte , és la de l'expresident Aznar , tot i que encara es desconeix si la seva agenda li permetrà estar a la madrilenya plaça de Colón el diumenge a les 13:00 h .
El PP acudeix a la convocatòria després d'una intensa negociació amb l'AVT per intentar evitar que la convocatòria es centri en demanar al Govern que no acati la decisió del TEDH . Però al carrer Gènova són conscients que arrisquen molt en el seu esforç sense precedents per recuperar el favor de les víctimes . De moment , una de les associacions assistents- Veus contra el Terrorisme que presideix Francisco José Alcaraz - ja ha anunciat que l'Executiu de Rajoy és responsable de la decisió d'Estrasburg . De fet , Alcaraz va proposar una altra concentració " contra el Govern" , tot i que finalment s'ha sumat a la majoritària . No consta , però, que hagi canviat d' opinió respecte a Rajoy i el seu equip .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS