dilluns, 23 de setembre del 2013

El resident de la suite del Palace Josep Antoni Duran i Lleida , creu que els catalans només tenen dues opcions i proposa una "tercera via" per a Catalunya i subratlla : "El futur de Catalunya no es pot decidir per l'èxit d'una o de cent manifestacions i que advoca per un model confederal " . UNALTRE NAVARRO .






El líder d'Unió , Josep Antoni Duran i Lleida , ha cridat avui a l'Estat a actuar amb "intel · ligència " per aplicar a Catalunya una "tercera via" i evitar així que els catalans només tinguin com a opcions " la secessió" o la "submissió " a Espanya .
En un article publicat avui a La Vanguardia , Duran fixa així la posició del seu partit en la qüestió de la consulta sobiranista a dos dies de l'inici del Debat de Política General al Parlament , el primer de la legislatura . En una nova apel · lació a l'Estat a dialogar , el secretari general de CiU assenyala que " la possibilitat d'una tercera via sembla difícil si a l'altra banda no hi ha ningú" .
No obstant això , aquesta tercera via , segons Duran , "pot esdevenir un camí fructífer si es pot trobar el punt d'equilibri entre les legítimes aspiracions nacionals de Catalunya i els llaços efectius i les diverses utilitats de tot tipus , resultat de molts anys d'història compartida - amb Espanya -".
Per a Duran , "si des de fora de Catalunya s'actua de manera intel · ligent i amb visió de futur " , és " obvi " que les opcions de Catalunya "no poden ser només blanc o negre" i "no seria bo que des d'Espanya s'obligués escollir entre la independència o la situació actual recentralitzadora , uniformista i asfixiant " .
En l'article , titulat " Ara , consulta ! ¿ Després ... ? " , El líder democristià reitera el seu compromís amb una consulta legal , que és " més necessària que mai" i és l'objectiu en el qual els partits catalans han de centrar seus esforços: "No hauríem de dividir energies discutint sobre les opcions diferents que s'hauran de votar -en un eventual referèndum -", reflexiona .
Pel que fa al tempo , el líder de CiU al Congrés adverteix que "per moltes ganes d'anar de pressa que tinguin alguns" , la legitimitat del procés sobiranista rau en "la capacitat de fer les coses de manera ordenada i democràtica" , i subratlla : "El futur de Catalunya no es pot decidir per l'èxit d'una o de cent manifestacions , sinó per la força de les urnes i dels vots" .
En el text , Duran recorda que Unió defensa des de la seva fundació el 1931 el dret a l'autodeterminació de Catalunya i que advoca per una " Espanya plurinacional , pluricultural i plurilingüística amb un model confederal " .
No obstant això , " el separatisme no ens fa por si aquesta fos l'única possibilitat -sempre que fos viable - , de defensar els drets de la nació catalana" , conclou Duran .
El líder d'Unió admet que és difícil el diàleg quan un no vol dialogar , però avisa que les dificultats són "tan o més rellevants" en una declaració unilateral d'independència , que deixaria Catalunya "aïllada al món" .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS