dijous, 26 de setembre del 2013

El PP tomba una proposta . El Grup Popular ha tombat aquesta tarda al Congrés una proposició no de llei presentada per Esquerra Unida sol · licitant mesures contra els actes d'apologia de la dictadura franquista i el feixisme . Entre altres qüestions , i davant l'escalada d'actes de violència feixista que han tingut lloc en els últims mesos , la iniciativa plantejava que quan un partit incorregués "de manera reiterada" en accions d'aquest tipus es pugui "promoure automàticament la seva il · legalització a través d' la Fiscalia General de l'Estat i de l'Advocacia de l'Estat " .






Preocupació després de " estiu agitat "La proposta ha estat presentada i defensada en la Comissió de Justícia pel diputat Gaspar Llamazares , introduint una esmena a una proposició anterior d'IU per donar resposta al " considerable augment" de casos d'aquesta naturalesa . Així , Llamazares va recordar per exemple el recent assalt protagonitzat per un grup d'ultradretans al centre Blanquerna . No obstant això , la iniciativa va ser rebutjada per la majoria del PP malgrat haver rebut el suport de la resta de grups . Llamazares , portaveu de Justícia d'IU , va explicar que han passat " de la preocupació a l'alarma " després del que va definir com un " estiu agitat " d'actuació ultradretà , i ha explicat que la crisi "està servint de brou de cultiu per a les accions en Europa " .
El de NNGG no són " criaturades "El diputat també ha lamentat "l'actitud complaent amb el passat franquista " demostrada per alguns joves pertanyents a Noves Generacions del PP i ha assegurat no compartir que es tracti de " criaturades ", com han valorat dirigents populars , als quals va reclamar una resposta més contundent . En qualsevol cas , ha matisat que aquests joves "no són el mateix" que els integrants de grups d'ultradreta "que tenen una història d'odi " a l'esquena i les " agressions es compten per milers i les seves víctimes per desenes " .
La desmemòria ajudaLlamazares ha criticat també l'incompliment del Govern del PP de la Llei de Memòria Històrica i va posar com a exemple que se segueixi finançant amb diners públics a la Fundació Francisco Franco , que recentment ha demanat la intervenció militar al nostre país . En aquest sentit , ha recordat que el mateix ministre de Justícia , Alberto Ruiz - Gallardón , ha eludit reiteradament aquest mateix dimecres al Congrés fer referència al franquisme quan ha criticat les dictadures i els totalitarismes .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS