dimarts, 24 de setembre del 2013

El Govern posarà 'catifa vermella ' dins de la nova Llei d'Emprenedors en política immigratòria , que facilitarà la residència a qui inverteixi més de 500.000 euros a Espanya , que a partir d'ara es regirà "per raons d'interès econòmic" .






A partir d'ara serà l'interès econòmic el controvertit criteri que guiï els fluxos immigratoris del país , de manera que la legislació facilitarà l'entrada a Espanya dels ciutadans extracomunitaris que vinguin amb els diners o el currículum per davant, i trobaran més dificultats els que no acreditin ni capacitat econòmica ni formació .
L'article 60 de la redacció de la Llei d'Emprenedors que va votar al Congrés ( està pendent la seva publicació al BOE ) estableix que " veuran facilitada la seva entrada i permanència en territori espanyol per raons d'interès econòmic " els següents perfils : inversors , emprenedors , professionals altament qualificats , investigadors i treballadors que acabin a Espanya com a conseqüència del trasllat d'alguna empresa forana al nostre país .
Els estrangers enquadrats en algun d'aquests perfils que acreditin els requisits de formació i capacitat econòmica establerts per la llei obtindran un permís de residència per un període mínim d'un any prorrogable a dos, que serà de dos exercicis prorrogables a quatre en el cas dels inversors .
Quins requisits han de complir per accedir a aquest permís especial de residència per raons d'interès econòmic ? Els següents :
- Realitzar una inversió igual o superior a dos milions d'euros en deute públic espanyol .
- Realitzar una inversió superior a un milió d'euros en accions o participacions socials d'empreses espanyoles o un dipòsit per semblant quantia en entitats financeres del país .
- Adquirir béns immobles a Espanya per un valor superior als 500.000 euros .
- Plantejar el desenvolupament en el país d'un projecte empresarial d'interès general, entenent com a tal aquell que suposi la creació de llocs de treball , suposi una inversió " amb impacte socioeconòmic de rellevància" o impliqui una aportació rellevant des del punt de vista de la innovació tecnològica .
La inversió , això sí , haurà de ser convenientment acreditada per algun organisme oficial .
Si s'adquireixen accions no cotitzades o participacions socials d'empreses espanyoles , l'interessat haurà de presentar l'apunt corresponent en el Registre d'Inversions Exteriors del Ministeri d'Economia , si es tracta d'accions cotitzades l'operació haurà de ser acreditada per la CNMV, si és una inversió en deute públic , haurà d'acreditar l'entitat o el Banc d'Espanya , etcètera .
A més , i per evitar suspicàcies sobre el perfil d'inversor que es vol atreure al país , l'interessat no ha de tenir antecedents penals a Espanya o als països que hagi residit durant els últims cinc anys , i no figurar com a rebutjable en els països amb què Espanya tingui signat un conveni en aquest sentit .També per a emprenedors
No només els grans inversors es trobaran amb la catifa vermella per accedir al nostre país . Emprenedors , professionals d'alta qualificació i executius d'empreses estrangeres també tindran facilitats per assentar-se a Espanya , en funció del nou règim establert en la Llei d'Emprenedors .
La llei implantarà un visat especial d'un any per als estrangers que plantegin a les autoritats un projecte emprenedor que aquestes considerin de caràcter " innovador " .
Per considerar-ho així tindran en compte tres criteris : el perfil professional del sol · licitant , el pla de negoci , amb especial atenció a la capacitat de finançament , i el valor afegit que suposaria per a l'economia espanyola .
Així mateix , es facilitarà la importació de professionals altament qualificats d'altres nacionalitats per part d'empreses amb establiments a Espanya , així com la contractació de graduats , postgraduats d'universitats i escoles de negoci de reconegut prestigi .
Un cas més . Si una empresa volgués traslladar una part de la seva activitat a Espanya i necessités , per a això, portar un grup de treballadors des de la matriu per començar a funcionar , la nova norma també preveu la concessió automàtica del permís de residència a aquests treballadors .Garantir l'estabilitat financera de la família
La cosa es posarà una mica més complicada si els inversors , emprenedors o treballadors d'alta qualificació que aconsegueixin la residència a Espanya volen portar amb si a les seves famílies , cònjuges i fills menors de 18 anys .
Les autoritats no posaran de partida cap impediment a aquestes maniobres de reagrupament familiar . De fet , la llei recalca que els familiars "podran sol · licitar , conjuntament i simultàniament o successivament , l'autorització o , si s'escau , el visat " .
No obstant això , s'exigirà un requisit previ . La persona de referència de la unitat familiar ha d'acreditar que té " recursos econòmics suficients per a si i per als membres de la seva família durant el seu període de residència a Espanya" i respondre'n .
En aquest marc , la llei exigirà als impatriats la subscripció d'una assegurança mèdica públic o privat concertat amb una entitat que operi a Espanya per poder accedir a aquests permisos especials de residència per interès econòmic .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS