divendres, 26 d’abril del 2013

Un dia menys (26/04/2013): Les pensions es salvaran a la Catalunya Estat.



Aquesta setmana s’ha sabut que analistes apunten a que l’executiu espanyol ha de reduir les factures de les jubilacions entre un 25% i 30%. Això significa que les pensions veuran pròximament una retallada important i que no serà el 2027 com estava previst.
La UE ha de veure que l’Estat Espanyol actua i que ajusta el seu pla d’estalvi de debò. D’altra banda, l’executiu també s’està plantejant endurir les condicions d’accés a la jubilació i allargar la vida laboral més enllà dels 67 anys.
EL CERCLE CATALÀ DE NEGOCIS
Fa gairebé un any, el maig del 2012, el Cercle Català de Negocis va publicar un estudi que porta per nom “Romandre a Espanya posa en risc les pensions dels Catalans“. Els arguments de l’estudi del CCN són que Catalunya finança les pensions de la resta d’Espanya, aportant més del 29% del fons de reserva de la Seguretat Social. El CCN ja avisava fa 11 mesos que la baixa solvència financera d’Espanya fa perillar el pagament de les pensions als catalans i que la caiguda en picat del saldo de la Seguretat Social a la resta d’Espanya fruit de la crisi, posa en risc les pensions dels catalans.
D’altra banda l’estudi del Cercle Català de Negocis demostra que les pensions estan assegurades amb una Catalunya Estat. I és que actualment Catalunya aporta una part molt important del fons que van destinats al Fons de Reserva de la Seguretat Social. Si la població de Catalunya representa el 16% de la població de l’Estat, aquesta aporta el 29% del fons de reserva estatal de la Seguretat Social.
En el moment en que va sortir publicat l’estudi (maig 2012) el 88% del Fons estatal estava invertit en deute espanyol i que a més es troba en situació de risc.
L’estudi demostra que l’increment dels ingressos vindrà donat per la recaptació del 100% de tots els impostos, i això podrà ser quan Catalunya sigui independent. D’aquesta manera, Catalunya aportarà anualment 1.500 milions € a un Fons de Reserva per assegurar la cobertura futura de les pensions cosa que permetrà garantir i millorar la Seguretat Social de l’Estat Català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS