dimecres, 17 d’abril del 2013

"Sembla que el president del Govern és el senyor Botín i el vicepresident Rouco Varela", per la reforma de la normativa bancària i el projecte de Gallardón sobre l'avortament.



Els portaveus d'Esquerra Unida (IU) i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) José Luis Centella i Joan Coscubiela, han carregat aquest matí contra les últimes decisions del Govern en matèria bancària i el projecte del ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, sobre la llei de l'avortament. Tots dos s'han referit també de manera contundent a les declaracions de María Dolores de Cospedal aquest cap de setmana comparant a la Plataforma d'afectats per la Hipoteca amb els nazis i acusant IU d'haver estat en contacte amb els presos d'ETA.
"La dreta extrema està histèrica i Cospedal està sobreactuant", va dir a l'inici de la seva intervenció Centella, que va acusar el PP de "terrorisme mediàtic" al "voler relacionar Esquerra Unida i el PCE d'Andalusia amb ETA". "És obvi que ni IU ni el PCE tenen relació amb la banda terrorista i molt menys amb els seus presos", va dir. Per Centella, les declaracions de Cospedal sobre la decisió de la Junta d'Andalusia d'expropiar les cases als bancs en el marc de la seva nova legislació contra els desnonaments, "evidencia el nerviosisme del PP, que en lloc de donar una resposta política i aclarir per exemple si pensa recórrer la decisió, es dedica a criminalitzar ".
Per la seva banda, Coscubiela va ser especialment crític amb la reforma de la normativa bancària aprovada divendres passat pel Consell de Ministres. "El que tenim és un Govern que governa al servei dels grups financers i més després tenim Rouco Varela que li dicta l'agenda" a Rajoy, va dir.
Segons el portaveu de l'Esquerra Plural, "el Govern està segrestat per interessos financers i els lobbies de pressió. Sembla que tenim un Govern dirigit per un president que es diu Botín i un vicepresident que es diu Rouco", va dir. Coscubiela va parlar també sobre el projecte de llei de l'avortament que prepara el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, fent èmfasi que sembla que l'església dicta els temps de l'Executiu: "Que en una societat un grup religiós imposi la seva voluntat ens porta a la Edat Mitjana ".
El diputat d'ICV va tenir també paraules sobre el concordat amb el Vaticà i es va referir a les últimes declaracions de Soraya Rodrígez, la portaveu del PSOE, afirmant que "el concordatodebe ser denunciat però no només depenent del que faci el Govern, sinó cada vegada que tracti d'imposar coses tan bàsiques com el calendari laboral o la llei de l'avortament. Això és previ a la modernitat d'Europa. A aquest pas ens trobarem amb que el Govern ens retrotregui al Codigo penal dels setanta, quan les dones, per obrir un compte bancari, havien d'anar acompanyades del seu marit al banc ".Transparència real
Tots dos es van referir també a l'entrada de la Casa Reial en la llei de Transparència i al debat sobre si s'ha de qüestionar la aforación del príncep. "Blindar ara al príncep no té cap sentit, el que ha de fer la Casa Reial és obrir les portes", ha dit Coscubiela que sí que va dir que el Congrés havia replantejar i reformular el concepte d'immunitat de la Prefectura de l'Estat. Coscubiela ha defensat que "és inconcebible que es continuï plantejant deixar a la Casa Reial fora del marc d'acceptació del dret" pel que, segons ell, "tot el que sigui mantenir aquesta impunitat és una barbaritat".
Abans Centella havia denunciat "les reunions secretes que alguns grups estan tenint" amb la casa del rei i es va congratular que almenys, "la ruptura del bipartidisme signifiqui també la ruptura del secret al voltant de la Casa Reial".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS