dimecres, 17 d’abril del 2013

Imputat el Comitè Financer de Caja Madrid pel préstec de 26 milions a Díaz Ferrán. Precisament, Viatges Marsans va entrar en fallida i va ser venuda a un altre empresari, Ángel de Cabo, en una operació fraudulenta.



 El Comitè financer de Caja Madrid al complet, és a dir sis membres, han estat imputats pel Jutjat número 9 de Madrid en la causa que s'investiga un préstec a l'empresari Gerardo Díaz Ferrán, ara a la presó, de 26,5 milions d'euros a sabent que les seves empreses estaven en fallida.
En aquesta causa es trobaven fins ara imputats tant Díaz Ferrán com l'expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa. L'instructor ha decidit ara ampliar les imputacions després d'un informe del Banc d'Espanya. El proper dia 22 de maig hauran d'acudir a declarar Ildefons José Sánchez, Matías Amat, Gonzalo Alcubilla, Fernando Sobrini, Juan Bartolomé i Luis Crespo.
El Comitè financer va aprovar el préstec que ara s'investiga el 23 de novembre del 2009 quan les empreses de Díaz Ferrán ja estaven en procés de fallida. Prèviament, ja li havien concedit el novembre del 2008 un altre préstec de 24 milions d'euros per dues de les empreses de l'expresident de la CEOE, Holdinsan Inversions i Parihol Inversions. Com a garantia a aquest préstec es va aportar les taxacions de vint finques de Viatges Marsans per valor de 7,6 milions d'euros.
Precisament, Viatges Marsans va entrar en fallida i va ser venuda a un altre empresari, Ángel de Cabo, en una operació fraudulenta que va deixar sense pagar als seus proveïdors i que ara s'investiga a l'Audiència Nacional. Per aquesta causa precisament estan els dos empresaris a la presó preventiva amb 10 milions i 15 milions d'euros de fiança respectivament.
El jutge Silva ja va obrir diligències arran d'una denúncia presentada pel sindicat Mans Netes en què s'acusa Blesa de concedir un crèdit "dolós" per import de 26,5 milions d'euros a Díaz Ferrán en què figurava com a "garantia un holding empresarial que es trobava en fallida ".
Tots dos estan acusats d'un delicte societari i de falsedat documental, mentre que l'exresponsable de crèdits a empreses de Caja Madrid, Carlos Vela està imputat per delicte societari.
El jutge va acordar al novembre passat reobrir les diligències que es van incoar després que Mans Netes presentés una querella contra Blesa i Díaz Ferrán, que el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu va rebutjar acumular a la causa en què investiga la fusió i sortida a borsa de Bankia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS