dimarts, 30 d’abril del 2013

AL PRÒXIM PLE Del Parlament, crearà la comissió pel 'dret a decidir.




El Parlament aprovarà en el ple del dimecres 8 de maig la proposta de resolució de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP per crear la comissió parlamentària sobre el 'dret a decidir'.

    
Així ho estableix l'ordre del dia acordat aquest dimarts per la Mesa i la Junta de Portaveus.

   
Els cinc grups van registrar la proposta aquest dijous a la tarda per constituir com més aviat una comissió en què consensuar el camí cap a la consulta d'autodeterminació, una petició insistent d'ICV-EUiA perquè sigui la càmera qui piloti el procés.

   
La comissió - que analitzarà les accions a realitzar per dur a terme una consulta - no es fixa una data límit per als treballs del 'dret a decidir', sinó que es compromet a treballar al llarg de la legislatura.

   
Així, l'òrgan parlamentari - al qual podran assistir experts de manera puntual en funció dels debats que s'aborden - analitzarà les reformes necessàries per celebrar la consulta, com un canvi en la llei de referèndums o la cessió a la Generalitat de la competència per convocar-los.

   
La comissió - formada per dos diputats de cada grup i en què PP i Ciutadans han descartat participar - estarà presidida per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.PROPOSTES DE RESOLUCIÓ

   
La Mesa ha admès a tràmit la petició de PSC i Ciutadans de celebrar un ple monogràfic sobre la reactivació econòmica, impulsada després que el ple rebutgés una moció dels socialistes per celebrar una cimera anticrisi.

   
No obstant això, la Junta de Portaveus ha rebutjat que aquest ple se celebri la setmana que ve, i, segons s'ha queixat el portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, s'ha limitat a comprometre a fer-ho "aquest any".

   
Cañas ha lamentat que "CiU i ERC dediquin tots els esforços" a impulsar el 'dret a decidir', mentre esquiven els problemes que estan afectant els catalans, com els alts índexs d'atur.

   
Sí que es celebraran els debats a la totalitat de dues proposicions de llei: una per blindar el model comercial català a través de canvis en la llei d'horaris comercials presentada per CiU i ERC, i una d'ICV-EUiA per impulsar el mínim vital garantit.

   
La proposta dels ecosocialistes va en la línia de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una Renda mínima garantida, que ha estat admesa a tràmit per la Cambra recentment i que ja està recollint signatures perquè arribi a debatre en el ple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS